Yotel New York

yotel new yorkHet Yotel New York is een hotel in het hartje van de stad, dat volgens een vernieuwend en eigentijds concept is opgezet. In het Yotel worden comfort en luxe aangeboden tegen een betaalbare prijs. Het doel is om gasten alles te bieden dat ze nodig hebben, zonder overbodige extra’s, waardoor overnachten in het centrum van de metropool New York mogelijk is tegen een zachte prijs. Verwacht in dit hotel geen roomservice of minibar op je kamer, maar wel moderne en efficiënt ingerichte kamers, veel technologie en slim design. Met deze revolutie in het hotelwezen richt Yotel New York zich op de moderne reiziger, die de combinatie van technologie en efficiëntie kan waarderen.

Slimme bedden

In het Yotel New York hebben ze het niet over kamers, maar over cabins. Deze cabins zijn niet groot maar door slim gebruik te maken van de ruimte in combinatie met moderne technologie, vind je er alles dat je nodig hebt. Zo is er in de meeste cabins een zogeheten SmartBed te vinden; een typisch ontwerp van de Yotel keten. Een SmartBed kan gemakkelijk ingeschoven worden, om meer ruimte te maken in de kamer wanneer je er bijvoorbeeld wil werken. Bovendien bevat het bed opslagruimtes, die slim zijn weggewerkt. Het design in de kamer is er volledig op gericht om optimaal gebruik te maken van de ruimte.

Geen overbodige luxe

Het motto van Yotel New York is dat het alles biedt dat je nodig hebt, en niets dat je niet nodig hebt. Het idee achter deze filosofie is dat een overnachting in het centrum van de stad op deze manier goedkoper is dan in een traditioneel luxehotel, terwijl je toch geniet van het comfort en de service die je van een luxehotel verwacht. Denk aan airco, gratis WiFi en de mogelijkheid om iets te eten of te drinken in het hotel. Om het betaalbaar te houden zijn alle overbodige extra’s weggehaald. Zo vind je in de cabins geen minibar en is er ook geen roomservice beschikbaar.

Groot dakterras

Dat er geen minibar of roomservice is, wil natuurlijk niet zeggen dat je niets kunt eten of drinken in het Yotel. Iedere verdieping beschikt over een eigen keuken waar gasten gratis water, ijsblokjes en warme dranken kunnen halen. Ook vind je op de vierde verdieping het restaurant Green Fig, dat één van de grootste dakterrassen van New York heeft. In de winter kun je hier zitten op een overdekt en verwarmd gedeelte van het terras, maar vooral in de zomer is het een uitstekende plek voor feestjes of recepties. Vergeet ook niet om in de avonduren met een drankje op het terras te gaan zitten en te genieten van het uitzicht over het verlichtte, betoverende Manhattan.

Hightech dienstverlening

Een belangrijk aspect van het vernieuwende concept van Yotel New York is de hightech dienstverlening die je er aantreft. Wie bijvoorbeeld zijn bagage in bewaring wil geven, maakt kennis met Yobot. Yobot is een robot die ervoor zorgt dat je bagage in een bagagekluis wordt opgeborgen. Ook het in- en uitchecken bij het Yotel verloopt automatisch. Dat betekent dat je niet in de rij hoeft te staan bij de receptie, maar dat je snel en efficiënt bij een kiosk zelf in- of uitcheckt.

Centraal gelegen

Yotel New York ligt op een toplocatie midden in de gewilde wijk Manhattan, op slechts een paar minuten lopen van Times Square en vlakbij verschillende metrohaltes en bezienswaardigheden. Een ideale uitvalsbasis om de metropool New York te kunnen ontdekken. Dankzij extra stille airco’s in de cabins is het hotel een aangename rustplek te midden van de drukte van de stad. Voor wie niet bang is voor technologische snufjes en wie voor een betaalbare prijs in het hartje van New York wil overnachten, is het Yotel New York dan ook een absolute aanrader.