Williamsburg

In het noorden van de wijk Brooklyn is de wijk Williamsburg te vinden. De wijk staat onder de locals vooral bekend om de enorm hoge huren. Dit gedeelte van New York is dan ook voornamelijk populair onder de allerrijkste en wereldsterren uit Amerika. Er is natuurlijk een reden waarom ze hier graag willen wonen. Dit heeft alles te maken met de hoge kwaliteit restaurants, stijlvolle clubs en unieke winkels. Alleen de hipste New Yorkers wonen hier en dit maakt het alleen al leuk om eens een wandeling door de wijk te maken.

Vintage winkels in Williamsburg

Niet alleen hippe Amerikanen en vooral rijke locals wonen in de wijk, maar dit deel van New York stond vroeger ook bekend om de hippies. De invloed van de hippies is hier nog steeds terug te vinden in prachtige vintage winkels en muziek winkeltjes. Als je opzoek bent naar een Indie pop of rock winkel dan moet je ook absoluut hier naartoe. De kans is groot dat je nergens anders nog leuke winkeltjes tegenkomt in New York als je hier een liefhebber van bent. Ondanks het rijke aandeel van Amerikanen kan je hier eigenlijk binnen ieder budget winkelen. Het maakt dus niet uit of je een klein of heel groot budget hebt om te shoppen. Overigens een leuk winkeltje voor iemand met weinig budget is de Brooklyn Charm. Je vind hier handgemaakte sieraden die al beginnen vanaf $ 3. Je vind de winkel op Greenpoint.

Kunstenaars

Williamsburg is tevens een buurt waar veel kunstenaars wonen die genoeg verdienen om hier een appartement te huren. Ze vinden het natuurlijk ook prettig om lekker dicht bij huis hun kunstwerken te exposeren. Reden genoeg om als toerist regelmatig geconfronteerd te worden met galerijen vol met kunstwerken van locals uit Williamsburg. Als kunstliefhebber kan je dus ieder moment van de dag een nieuwe collectie bewonderen. Williamsburg is dus absoluut een aanrader voor kunstliefhebbers.

Lokale bierbrouwerijen

Amerikanen en bier zijn natuurlijk al jaren een uitstekende combinatie. Naast Budweiser kan je in Williamsburg dan ook zelfgemaakt bier proeven. Natuurlijk zijn dit wel professionele brouwerijen die hun eigen bier serveren. Je komt ze hier in de wijk regelmatig tegen en een aanrader is Brooklyn Ale House. Je kan hier alleen al genieten van de sfeer en meteen het lokale bier uit New York uitproberen. Overigens wordt er ook een speciale tour georganiseerd waarbij je langs meerdere bierbrouwerijen kan gaan en lokale biertjes kan proeven.

Uitgaan in Williamsburg

Natuurlijk hoort uitgaan bij New Yorkers, maar onder een avondje uitgaan bedoelen ze in Williamsburg wel iets heel anders dan in Manhattan. Een bezoek aan een live concert of de bowlingbaan behoren tot de favoriete uitjes onder de inwoners van Williamsburg. Een leuke tip is eventueel ook Nitehawk Cinema je kan hier niet alleen een leuke film kijken, maar tegelijkertijd dineren. Tijdens de film wordt het eten gewoon naar je zitplek gebracht. Lokale bandjes zien spelen hoort er natuurlijk ook bij en dit kan het beste in The Knitting Factory. Er is dus absoluut genoeg te doen in Williamsburg alleen is het leven hier net ietsje anders vergeleken met Manhattan.