Wijken van New York

wijkenSommige wijken van New York zijn eigenlijk bij ons allemaal wel bekend. Vaak denken we dat alleen Manhattan de plek is om te bezoeken bij een tripje naar New York. Toch blijkt niets minder waar te zijn en kan je best een bezoekje brengen aan één van de andere wijken van New York. Lang niet alle wijken zijn gevaarlijk zoals we denken. De laatste jaren is het misdaad cijfer enorm gedaald in New York en zijn de meeste wijken begonnen aan een nieuwe start. Uiteraard zijn er wel plekken waar je misschien s’avonds beter niet kan komen.

De vijf grote wijken van New York

Queens, Manhattan, Bronx, Brooklyn en Harlem zijn eigenlijk de vijf grote wijken van New York. Buiten deze wijken zijn er ook nog gebieden binnen deze stadsgedeeltes die door de inwoners zelf ook wijken genoemd worden. Alleen officieel gezien zijn het geen wijken van New York. Denk hierbij aan Little Italy die deze naam heeft gekregen vanwege de Italiaanse roots van de inwoners. Hier wonen veel Italiaanse immigranten en die wordt bijvoorbeeld gekenmerkt door de diverse Italiaanse restaurants die hier gevestigd zijn. Uiteraard is dit slechts een voorbeeld van de sub wijken van New York.

Brooklyn de dichtbevolkte wijk van New York

Van alle wijken van New York wonen de meeste inwoners op een kluitje in Brooklyn. De stad die vernoemd is naar het Nederlandse Breukelen heeft meer dan 2,6 miljoen inwoners. Ondanks de Nederlandse invloed is deze wijk vooral een smeltkroes van inwoners uit de hele wereld. Je komt hier vooral veel Russen, Italianen, Jamaicanen en Porto Ricanen tegen. Overigens is dit ook de wijk waar de New York pizza is uitgevonden.

Harlem vroeger de gevaarlijkste stad van New York

Wie denkt aan Harlem denkt aan geweld en een gevaarlijke wijk door drugsproblemen en bendes. Dit probleem stamt vooral uit de jaren 80 en begin jaren 90 en helaas heeft Harlem nog steeds dit imago. Gelukkig is er veel verandert en behoort de stad New York tot één van de veiligste steden van New York inclusief de wijk Harlem. Het is uitgegroeit tot de wijk van New York vol Jazz en Soul.

Queens de wijk van de sport

Queens is de op één na grootste wijk van New York met 2,2 miljoen inwoners. In dit stadsdeel staat alles in het teken van Sport. Het is o.a. de thuisbasis van de New York Mets. Maar ook de Yankees heeft hier zijn thuisbasis en dit maakt de wijk vooral geliefd onder sportliefhebbers.

Manhattan het hart van New York

De wijk Manhattan is zo groot dat het wordt opgesplitst in Uptown en Lower Manhattan. Eigenlijk is dit het hart van New York en de meeste bezienswaardigheden zijn dan ook in deze wijk te vinden. Het is voor toeristen vaak de populairste wijk van New York om in te overnachten, maar het is vaak niet de goedkoopste wijk om een overnachting te vinden.

Meer informatie over wijken van New York

The Bronx
Brookylyn
Greenwich Village
Harlem
Little Italy
Midtown
SoHo
Staten Island
Williamsburg