Wicked op Broadway

wickedWat is er eigenlijk met de heks uit de Wizzard of Oz gebeurd voordat alles goed en slecht werd? Dit is een vraag die beantwoord gaat worden in Wicked op Broadway. Al jaren is deze musical een groot succes op Broadway. Je gaat op reis naar een wereld van Oz waar je nog niets van wist en dit maakt de musical juist zo leuk. Je kan het zien als een aanvulling op de populaire film The Wizzard of Oz, maar je hoeft de film niet gezien te hebben. Het is namelijk het verhaal voordat Dorethy naar het beloofde land ging. De musical is niet alleen leuk om zelf heen te gaan, maar het is ook een echte gezinsmusical.

Breng je samen met de kinderen een bezoek aan New York en wil je heel graag naar Broadway? Wicked op Broadway is prima te bezoeken met de kinderen het enige nadeel is natuurlijk wel dat alles in het Engels is. Daarnaast moeten de kinderen ook wel twee uur stil kunnen zitten. Maar officieel mogen kinderen vanaf vier jaar naar Wicked op Broadway mits ze een eigen ticket hebben.

Het Gershwin theatre

Het Gershwin theatre is voor Broadway begrippen vrij nieuw het theater opende namelijk in 1972. Alleen de naam ven het theater was toen nog het Uris theater. In 1983 won het theater met een musicalproductie de eerste Tony Awards. Dit was voor het theater de reden om er een nieuwe naam aan te koppelen namelijk een vernoeming naar de componist van de winnende musical George Gershwin. In het theater zijn 1933 zitplaatsen en dit betekend dat het één van de grootste Broadway theaters is. In het theater is ook een speciale Hall of Fame voor alle grote namen die ooit in het theater hebben gestaan. Maar ook voor de prijzen die er gewonnen zijn door acteurs of musicals. Tijdens de warme dagen is er airco aanwezig en er zijn speciale rolstoel plaatsen. Het theater is opgedeeld in drie categorieën. De rear mezzanine, front mezzanine en de orchestra. De goedkoopste plaatsen vindt je op de rear mezzanine dit is eigenlijk achteraan op het balkon. De kans is wel groot dat je weinig kan zien tijdens de voorstelling. Kies daarom minimaal voor de front mezzanine waarbij je vooraan op het balkon zit. De orchestra is in de zaal zelf recht voor het podium en daarom de beste en duurste plekken.

Online kaarten kopen voor Wicked op Broadway

Het is mogelijk om online alvast je kaartjes vast te leggen voor Wicked op Broadway. Dit raden we wel aan want de kans is groot dat de show is uitverkocht. De musical is enorm populair en avond aan avond zit de hele zaal vol. De beste kaartjes kan je het beste zo vroeg mogelijk reserveren vooral tijdens het hoogseizoen. Doe dit overigens alleen via de officiële verkoopkanalen. Je voorkomt zo problemen met illegale kaartjes. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf $ 76 in de mezzanine, in de orchestra zijn de kaartjes te koop vanaf $ 162.