Wall Street

wall streetWall Street is een straat gelegen in Manhattan en staat vooral bekend om de financiële wereld. Officieel heeft de straat een Nederlandse naam namelijk de Waalstraat, maar door de Engelsen werd dit vertaald naar Wall Street. Vanaf 1817 werd Wall Street officieel het hoofdkantoor van de beurs.

Het hoofdkantoor van de New York Stock Exchange werd hier opgericht. Het was het begin van de beurs van Amerika en natuurlijk de wereldwijde bekendheid van Wall Street. Na de komst van de beurs zijn er heel veel financiële bedrijven rondom Wall Street gevestigd.

Beleef de hectiek van de financiële wereld

In de financiële wereld lijkt het altijd wel chaos te zijn en dit ontdek je het beste door een bezoekje te brengen aan Wall Street. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen en zelf een kijkje te nemen op de chaos van de beursvloer. Zie de frustratie van aandelenhandelaars of juist het enthousiasme als ze een succesvolle deal weten te maken. Wil je dit zelf meemaken? Dit kan maar het is wel slim om even van te voren te reserveren. Uiteraard kunnen er een beperkt aantal mensen de beursvloer op. Het is dus slim om tijdig te reserveren om de hectiek mee te maken.

Trinity Church

In een straat boordevol hoge wolkenkrabbers die zo hoog zijn dat er geen zonlicht meer tussendoor komt ligt de Trinity Church. De kerk was vroeger het hoogste gebouw van New York, maar dit is nu eigenlijk lastig te geloven. De bouw van de kerk is voltooid in 1864 en het is leuk om het contrast te zien tussen de wolkenkrabbers op Wall Street.

Federal Hallfederhall

Een belangrijk stukje geschiedenis is op Wall Street te vinden en dit Federal Hall. Dit gebouw is iedere dag geopend behalve op feestdagen. Het bezoeken van Federal Hal is gratis en het is mogelijk om een rondleiding te krijgen in dit historische gebouw. Federal Hal is namelijk de plek waar George Washington als eerste president van Amerika werd ingehuldigd. Naast de inhuldiging werd dit het capitool waaruit Amerika bestuurd werd. Later is dit natuurlijk allemaal verhuist naar de hoofdstad van Amerika Washington. Toch is de Federal Hall absoluut de moeite waard om te bezoeken. Het is natuurlijk één van de weinige stukjes echte historie in een stad als New York en het gebouw is werkelijk prachtig vormgegeven.

Wall Street bezoeken

Het is slim om Wall Street niet tijdens de spits te bezoeken. Dit is vooral als de beurs geopend wordt met de traditionele bel. Het is een gekkenhuis en hele opstoppingen vinden plaats. Als je gewoon gebouwen wil bezichtigen dan is het misschien zelfs slimmer om op een zondag Wall Street te bezoeken. In principe is de straat het beste te bezoeken met de metro. Je kan uitstappen bij de halte Wall Street of Broad Street. Eventueel kan je natuurlijk ook de taxi nemen naar Wall Street, maar dit is een stuk duurder dan reizen met de metro. De metro is dus een betere optie als je de beroemde straat wil bezoeken. Wil je Wall Street van binnen zien? Dan is de Wall Street insider tour een echte aanrader.