Vrijheidsbeeld & Ellis Island Tour

ellis island tour

Het Vrijheidsbeeld bezoeken staat bij veel toeristen op het verlanglijstje als ze een bezoek brengen aan New York. Online kan je een speciale tour boeken en het is aan te raden om dit van te voren te doen om niet tegen een teleurstelling aan te lopen.

Als je niet online geboekt hebt dan kan je nog proberen om kaartjes te boeken bij Battery Park waarbij je bij Castle Clinton een post vindt waar kaartjes voor de tour verkocht worden. Als je kaartjes hebt gekocht dan kan je hier ook opstappen. Als er geen plek meer is dan kan het zijn dat je doorverwezen wordt naar New Jersey waar ook een Vrijheidsbeeld & Ellis Island Tour georganiseerd wordt.

Ellis Island Tour

De Ellis Island Tour is inbegrepen als je een tour naar het Vrijheidsbeeld boekt. Deze tour heeft alles te maken met de immigratie van miljoenen Europeanen naar de nieuwe wereld. Het eerste wat ze zagen was het Vrijheidsbeeld en in de verte de prachtige skyline van New York. De immigranten werden vervolgens naar Ellis Island gebracht. Dit prachtige gebouw heeft voor immigranten een speciale herinnering in hun hart.

Het was de plek waar voor veel immigranten een nieuw leven begon, maar een deel van de immigranten kreeg het slechtste nieuws van hun leven. Ze werden niet toegelaten doordat ze een strafblad hadden of een ziekte bij zich droegen. Soms werden in dit gebouw complete families van elkaar gescheiden. Dit soort verhalen worden verteld met foto’s en beelden tijdens de Ellis Island Tour. Na afloop stap je weer terug op de boot om door te varen naar het Vrijheidsbeeld.

Het Vrijheidsbeeld

Voor het Vrijheidsbeeld zijn twee soorten kaarten verkrijgbaar. Er zijn kaarten waarbij je alleen naar de voet van het beeld mag gaan. Dit betekend dat je rond kan lopen rondom het beeld en op het eiland bezienswaardigheden mag ontdekken. Maar je kan ook zogenaamde Crown tickets kopen. Hiermee mag je helemaal naar de top van het Vrijheidsbeeld en leer je hoe het beeld ontworpen is en heb je uiteindelijk een schitterend eiland op de skyline van New York. Deze unieke tour is absoluut een aanrader om te boeken als je kiest voor het Vrijheidsbeeld & Ellis island tour.

De tour volgen met de New York Pas

Het is ook mogelijk om binnen te komen met de speciale New York Pas. Met deze pas hoef je geen entreekaartjes vooraf te reserveren. Er is een speciale rij voor gebruikers van de pas en de gene die als eerste komt, mag als eerste op de boot. Gemiddeld is er een wachtrij van een half uur om op de boot te komen. De wachtrij voor passagiers met een gewoon entreekaartje is regelmatig langer. Je staat hierdoor korter in de rij en je entree is al inbegrepen dit maakt een New York Pas vaak een slimme oplossing als je meerdere bezienswaardigheden tegelijk wil zien.