Vliegtickets New York

klmVliegtickets New York kan je eenvoudig los boeken of in combinatie met een hotel. Vaak ben je van losse vliegtickets minder afhankelijk van bepaalde websites of aanbiedingen. Je kan als je goed gaat vergelijken voordeliger uit zijn. Het is dan ook een aanrader om eens verder te kijken dan alleen de standaard websites voor een vliegticket New York. Van je complete reis is namelijk de vliegreis vaak het duurste. Gelukkig heb je al vliegtickets New York vanaf € 600 als je een beetje goed zoekt dan kan het zelfs nog goedkoper. Dit is vaak wel zonder bagage deze komt er nog apart bij.

Vliegreis naar New York

Vaak wordt er gevraagd hoe lang de vliegreis naar New York precies duurt. Vanaf Schiphol vertrekken er dagelijks vluchten naar John F Kennedy Airport en Newark. De vliegtijd naar beide vliegvelden is gelijk. Heen doe je er 8 uur en 30 minuten over en terug 6 uur en 30 minuten. Je doet er terug iets korter over doordat je wind mee hebt tijdens de vlucht. Op een lange vlucht is dit een aardige tijdswinst. Eventueel kan je ook vanuit het buitenland naar New York vliegen. Vanaf Düsseldorf is het goedkoper, maar doe je er 15 minuten langer over. Een andere optie is vliegen vanaf Oslo. Dit is vaak een heel stuk goedkoper, maar je moet wel nog een vlucht naar Oslo zien te regelen. Het is dus echt vergelijken wat goedkoper is. De vliegtijd vanaf Oslo is even lang alleen je dient wel nog eerst naar Oslo te vliegen. Alleen terug doe je er iets langer over namelijk 7 uur.

Newark of John F. Kennedyjfk vliegveld

Vliegtickets New York kunnen goedkoper zijn als je via Newark vliegt. Vaak wordt hierover getwijfeld omdat je volgens de kaart niet in New York land. Alleen John F. Kennedy Airport ligt ook een redelijk eindje van de stad New York vandaan. Qua reistijd ben je bij beide vluchten even lang bezig om in Manhattan te komen. Het is zowel vanaf John F. Kennedy als Newark mogelijk om met het openbaar vervoer naar het centrum van de stad te reizen. Eventueel kan je ook een taxi nemen, maar dit is uiteraard een stuk duurder.

Goedkoop vliegen naar New York

Als eerste is het slim om niet in een specifieke periode te gaan reizen. Bij de meeste vliegmaatschappijen is het mogelijk om op basis van prijs te reizen. Je krijgt dan een maandkaart te zien en je ziet precies hoe duur een vlucht is op een bepaalde dag. Vaak ben je dan een stuk goedkoper uit vergeleken met andere periodes. Probeer ook eens te vergelijken op andere luchthavens zoals Düsseldorf of Oslo. Andere maatschappijen of landen op Newark kan soms ook een stuk voordeliger zijn. De goedkoopste vliegtickets New York vind je ongeveer 6 tot 8 weken van te voren en vooral in de periode oktober tot en met april.