Uitgaan in New York

Uitgaan in New York hoort gewoon bij de hele belevenis van de stad. Een New Yorker hoort op stap te gaan en iedere avond van de week is een uitgaansavond. Het maakt dus niet uit op welke dag van de week je een club binnenstapt het zal er altijd druk zijn. De hotspots verschillen eigenlijk wel iedere week. Er is geen enkele week hetzelfde en als er ineens allemaal toeristen op een club afkomen dan kiezen de New Yorkers al snel weer een nieuwe club uit. Het is dus lastig om van te voren te zeggen welke club hip is. Je kan hiervoor het beste de echte New Yorkers spreken die je graag vertellen in welke club ze graag uitgaan. Het uitgaansleven komt overigens pas vanaf 23:30 opgang. Wees dus absoluut niet te vroeg als je een club ingaat.

Uitsmijters tijdens het uitgaan in New York

Het is heel normaal dat je in New York in de rij moet staan voor je een club in mag. Je weet dan ook meteen dat je een goede club te pakken hebt. Als er geen rij voor een club staat dan kan je beter even verder zoeken. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar als je echt de New York experience wil meemaken dan is het slim om tijdens het uitgaan in New York wat geduld te hebben. Geduld wordt namelijk beloond met de echte goede clubs in de stad. Wil je echt een trendy club inkomen? Dit kan een uitdaging zijn vooral als toerist. Er staan uitsmijters voor de deur die het publiek uitkiezen. Zorg ervoor dat je volgens de dress code gekleed bent en je niet als een toerist overkomt. Daarnaast is een ID verplicht ook als je 40+ bent want in New York moet je altijd je ID laten zien om een club in te komen.

Uitgaan in New York in een Comedy Club

Het echte New York proeven is absoluut niet alleen een bezoekje brengen aan een club. De Comedy Club hoort bij de New Yorkers en het is dan ook niet vreemd dat er verschillende beroemde sitcoms in deze stad zijn opgenomen. New Yorkers staan namelijk bekend om hun goede gevoel voor humor en dit uit zich in de diverse comedy clubs. Het is soms wel lastig om een comedy club uit te zoeken vanwege het gigantische aanbod in de stad. Toch is het wel de ultieme manier om je onder de locals te verschuilen en kennis te maken met de humor van New Yorkers. Als je naar de plek wil gaan waar alle grote comedy sterren ooit zijn begonnen dan kan je het beste naar Stand Up New York gaan. Chris Rock en Jerry Seinfield zijn hier o.a. te vinden en alleen het grote talent mag hier een show geven. Twee keer per avond wordt er dan ook een show gegeven waarin 4 a 5 comedians een kans krijgen. Het is wel handig om even van te voren een kaartje te kopen als je hier je avond wil doorbrengen want van te voren zijn ze vaak uitverkocht.

Meer uitgaan

Concerten
Musicals
Ballet
Opera
Musea
Jazz & Blues