Trein in New York en van/naar vliegveld

trein new yorkAls je niet alleen New York wilt zien, maar ook andere steden dan is de trein een prima oplossing. De trein in New York wordt de PATH genoemd en dit treinen netwerk verbind voornamelijk de omliggende steden. Buiten deze steden is het ook mogelijk om vanuit New York met de trein naar andere grote steden te reizen. Het is soms wel even slim om te vergelijken wat nu precies goedkoper is. Als je echt naar steden als Washington wilt reizen dan is het soms goedkoper om een last minute binnenlandse vlucht te nemen. Daarnaast is het meestal sneller dan de trein, maar dit kan je het beste zelf vergelijken.

Reizen naar New Jersey

Met de trein in New York is het soms leuk om naar de staat New Jersey te reizen. De meeste reizigers brengen een bezoek aan de stad Newark en er zijn zelfs reizigers die hier voordelig verblijven en dagelijks naar Manhattan gaan. Uiteraard is het ook mogelijk om een bezoekje aan Hoboken te brengen waar je de beroemde Carlo’s Bakery Shop vindt. Deze taartenbakker is wereldberoemd geworden met zijn unieke taarten in de serie Cake Boss die in Nederland op TLC wordt uitgezonden. Een reisje naar Hoboken duurt vanaf het WTC 10 minuten. Wil je naar Newark? Een reisje vanaf het WTC duurt ongeveer 25 minuten. Een handige tip voor shoppers is dat er in New Jersey geen BTW berekend wordt. Er is ook een Macy’s aanwezig vlak bij het treinstation van Newark waar je dus zonder BTW kan shoppen.

Reiskosten met de PATH

Een reisje naar Hoboken of Newark kost slechts $ 2,50 voor een enkele reis. Je kan de kaartjes gewoon bij een PATH-automaat kopen. Heb je een MetroCard met tegoed erop staan? Dan kan je deze gewoon gebruiken. Overigens kan je niet de Unlimited MetroCard gebruiken voor een reisje met de PATH.

Reizen met de Amtrakamtrak new york

Als je Amerika op een unieke manier wil ontdekken dan kan je kiezen voor de Amtrak. Dit is een sporennetwerk verspreid over de Verenigde Staten. De treinen zijn ruim en comfortabel en je krijgt een veel beter beeld van het land vergeleken met het vliegtuig. Vanuit New York vertrekken er dagelijks tientallen treinen verspreid over de stad. Een dienstregeling die meerdere keren per dag gaat is bijvoorbeeld de route New York Washington en New York Boston. Het is mogelijk om meerdere plekken in Amerika te bezoeken met de Amtrak trein. Zo gaat er dagelijks een trein vanaf New York naar Los Angeles alleen kost je dit wel drie dagen. De reistijd tussen New York en Washington is 3,5 uur. De reistijd tussen New York en Boston is 4,5 uur. Er vertrekken tegen een toeslag een paar keer per dag ook sneltreinen op beide trajecten. Deze treinen doen er een uur korter over. Een ritje New York Washington kost tussen de € 78 en € 150. Een ritje New York Boston kost ongeveer tussen de € 68 en € 130. Uiteraard is een sneltrein duurder en is het soms dus voordeliger om te vliegen. De prijs is afhankelijk van het tijdstip van de reis en het seizoen.

Van en naar vliegveld in New York

Als je aankomt op de terminal van het vliegveld kom je al snel automaten voor public transport tegen. De treinen vanaf het vliegveld  gaan naar  Pennsylvania Station (31 street) en Grand Central Terminal  (42nd street aan de oostzijde van New York).   Check dus goed van tevoren welk station het dichtst in de buurt ligt van jouw vakantie accommodatie. Wij raden het niet aan om de trein te nemen. Het kan een behoorlijk gesleep zijn met koffers en tassen. Daarnaast als je aankomt in New York City zal je nog een keer moeten overstappen op de metro om bij je vakantie accommodatie te komen. Als je net aankomt in de spits kan het behoorlijk druk zijn in de trein maar vooral in de metro.

De goedkoopste manier is om een shuttle bus te nemen. Meer informatie over shuttle tranfers.