Transfer vanaf vliegveld naar New York (en retour)

transfer vliegveldJe bent aangekomen in New York de wereldstad ligt aan je voeten. Alleen nu heb je nog één vraag. Hoe kom je zo snel mogelijk of zo voordelig mogelijk aan in je hotel? Er zijn verschillende manieren hoe je vanaf het vliegveld New York naar het hotel kan reizen. Uiteraard kan je ook op dezelfde manier weer terug reizen naar het vliegveld als je weer naar huis gaat. Een aantal opties waar je uit kan kiezen hebben we voor je op een rijtje gezet.

Met de taxi vanaf het vliegveld naar New York

Een veilige manier om te reizen naar je hotel en zonder uren te gaan zoeken is door de taxi te nemen. Het is wel even oppassen geblazen als je net geland bent. In de aankomst terminal staan namelijk chauffeurs te wachten om klanten in hun taxi te krijgen. Alleen dit zijn geen legale taxi’s en het kan onveilig zijn om hier in te stappen. Loop gewoon naar de taxi standplaats die je bij iedere terminal kan vinden en laat hier een taxi voor je regelen. Ze staan vaak netjes in een rij opgesteld en een mannetje zal de taxi’s verdelen over de toeristen. Een ritje kost ongeveer $ 52 dollar exclusief tol van $ 5,50 en fooi. Het is gebruikelijk om ongeveer $ 5 fooi te geven. Land je op Guardia? Dan kost een rit naar Manhattan tussen de $ 20 en $ 40. Vanaf Newark is dit tussen de $ 55 en $ 70 en $ 8 tol. Op de terugweg kan je aan de straatkant een taxi aanhouden of het hotel een taxi laten bellen.

Goedkoper reizen met shuttlebussen (tip)

Als je tussen 5:00 en 23:30 land dan is het voordeliger om met shuttlebussen te reizen. Een enkele reis vanaf JFK kost $ 16 en je hebt vaak gratis Wifi in de bus om te skypen over je aankomst in New York. De shuttlebus zet je af op Penn Station New York waaruit je vervolgens de metro kan nemen. Het is ook mogelijk om voor ongeveer € 16 een kleine shuttlebus te boeken. Deze stoppen bij meerdere hotels en kan je vooraf online reserveren.

De metroMetro new york

De goedkoopste transfer vanaf vliegveld naar New York is met de metro. Met een speciale airtrain kan je van JFK reizen naar het station Howard Beach. Deze trein kost $ 5 en vanaf hier kan je met de metro naar Manhattan reizen voor $ 2,75. Het is alleen geen aanrader want een reis duurt 1,5 uur en je mag gaan slepen met je bagage. Als je pech hebt is het spits en is er geen ruimte voor je in de metro. Na een lange vliegreis is het dan verstandiger om de shuttlebus te nemen of gewoon met de taxi naar New York te gaan. De taxi is overigens snel en de meest veilige manier om te reizen naar het centrum in New York.