Top of the Rock

top of the rockDe GE building heeft onder de toeristen nog weleens de bijnaam Top of the Rock. Dit heeft te maken met het beroemde uitzichtpunt in de Rockefeller Center. Dit uitzichtpunt heeft als bijnaam Top of the Rock doordat het gevestigd is in dit centrum, maar zit bovenop de GE building. Het is één van de populairste attracties van New York.

Het is namelijk één van de weinige echt hoge uitzichtpunten op The Empire State Building na. Op 259 meter hoogte kan je namelijk 360 graden rondkijken over de stad New York. Dit kan zowel in de avond als tijdens de dag. Het is een tip om Top of the Rock altijd overdag te doen. Overdag zie je namelijk een stuk meer dan in de avond.

Top of the Rock een complete unieke attractie

Top of The Rock is absoluut een attractie doordat je op weg naar de uitzichttoren eerst nog het verhaal achter de GE building hoort. Je hoort alles over het ontstaan van het gebouw en de uiteindelijke bouw van het observatiedeck op de 70ste verdieping van het gebouw. Vervolgens stap je in de lift en deze lift is uniek want deze is transparant, waardoor je echt ervaart dat je 70 verdiepingen omhoog gaat naar de Top of the Rock. Bovenop heb je werkelijk één van de mooiste uitzichtpunten van New York. Zo is dit het enige uitzichtpunt waarbij je uitzicht hebt op de Empire State Building daarnaast heb je o.a. een prachtig overzicht op Central Park en zie je in de verte de Brooklyn Bridge.

Top of the Rock zowel overdag als in de avond bekijkenTopof the Rock

Voor een kaartje naar Top of The Rock betaal je $ 29 en daar komt nogal eens een lange wachtrij bij kijken. Door de hoge prijs van het kaartje besluit iedereen om slechts eenmaal het bezoekje af te leggen. Het is misschien slimmer om een New York City Pas te kopen. Met dit pasje mag je in meer dan 80 attracties gratis naar binnen en sla je de wachtrij over. Je mag deelnemen aan de zogenaamde fast track van de attractie, waardoor je al snel binnen staat. Doordat je alle 80 attracties zo vaak mag bezoeken als je wilt met een New York City pas kan je gewoon in de avond nogmaals terugkomen. Doordat je relatief minder ziet wordt het afgeraden, maar het is wel leuk om een keer te kijken en als het met je pasje toch is inbegrepen dan doe je dit al snel.

Top of the Rock tickets

Het is slim om wachtrijen bij de kassa te voorkomen en online van te voren kaartjes te bestellen als je geen New York City Pas hebt. Je kan dan overigens de wachtrij voor de lift niet overslaan. Dit kan alleen met de speciale New York City Pas. Voor een bezoekje aan de Top of the Rock is het handig om de GE building te bezoeken. De GE building is eenvoudig te bereiken met de metro, bus of taxi. Verschillende metro lijnen stoppen bij de halte 5th avenue 49th street waar je naar Top of the Rock kan wandelen.