Times Square

times squareTimes Square is absoluut de moeite waard om te bezoeken tijdens een tripje naar New York. Het is een aanrader om zowel overdag als in de avond een bezoek te brengen aan het plein met de duizenden lichtjes. Als je aan toeristen vraagt wat ze willen zien als ze New York gaan bezoeken dan roepen ze bijna allemaal Times Square. Het beroemde plein is gelegen in Manhattan en is eenvoudig te bereiken met diverse metro’s die hier stoppen. Op bijna iedere hoek van het plein is wel een metrostation te vinden op Times Square.

Het ontstaan van Times Square

In eerste instantie heette het plein wat we nu allemaal kennen als Times Square heel anders namelijk Longarce Square. In 1904 werd aan dit plein het hoofdkantoor van The New York Times gebouwd. Het plein werd door de krant onderhouden en uiteindelijk ook vernoemd naar de krant. Alleen in de jaren 80 bevond de krant zich in zwaar weer, waardoor er geen geld meer was om het plein te onderhouden. Locale ondernemers en de overheid besloot erin te investeren en het resultaat is het prachtige lichtjes spektakel dat we nu allemaal kennen als Times Square. Overdag is het leuk om over het plein te wandelen, maar de plein ziet er natuurlijk helemaal anders uit als het donker wordt.

Unieke winkels rondom Times Square

Naast het spektakel aan lichtjes zijn er ook heel veel unieke winkels te vinden rondom Times Square. Neem bijvoorbeeld M&M’s World een winkel die helemaal in het teken staat van de bekende snoepjes en hier heel veel merchandise van verkoopt. Uiteraard allemaal met een New York tintje. Of wat dacht je van de Disney Store? Je vindt hier werkelijk alles wat te maken heeft met Disney. Daarnaast is er ook een gigantische Toys & Rus gevestigd. Misschien wel de grootste speelgoedwinkel van de stad waar kinderen werkelijk alles op het gebied van speelgoed kunnen vinden.

broadway streetEen bezoekje aan het theater

Times Square ligt rechtstreeks aan Broadway gelegen waardoor een bezoekje aan het theater vanaf hier geen gek idee is. Je wandelt er zo naartoe en ineens sta je midden in de wereld van theater. Dit is zelfs op Times Square te merken waar de grote advertenties met lichtjes getoond worden. Naast de lichtjes zijn er ook regelmatig unieke optredens van artiesten die voor de avond nog proberen mensen te lokken voor hun show. Je krijgt zo direct een verwarmend optreden dankzij de artiesten op Times Square. Vergeet natuurlijk ook niet The Naked Cowboy die al jaren op dit plein met vrouwen op de foto gaat. Uiteraard wel tegen een kleine vergoeding en The Naked Cowboy verschijnt tegenwoordig alleen nog tijdens mooi weer.

Times Square bereiken

Het is heel eenvoudig om naar Times Square af te reizen met de metro. Naast de metro is het mogelijk om met de bus of taxi naar Time Square te reizen. De metro is vaak de slimste keuze doordat een taxi nogal eens duur kan uitvallen in New York. Pak dus gerust de metro naar één van de mooiste pleinen van New York.