Tennis in New York

tennisNew York is een geweldige stad waar enorm veel te zien en te doen is. De stad is bijvoorbeeld zeer geschikt voor mensen die graag eens een sport willen bekijken. Eén van de sporten die je in New York kunt bekijken is tennis. En het gaat dan vooral om de US Open.

Tennistoernooien

Over de hele wereld zijn er verschillende megatoernooien voor het tennis. Eén van deze toernooien is de U.S. open, dat elk jaar in de laatste week van augustus en de eerste week van september wordt gehouden in New York. Het is één van de vier grand slam toernooien en het is een enorm groot evenement. Sportliefhebbers willen graag één of meerdere wedstrijden bekijken tijdens dit toernooi. Logisch, want het is een hele happening.

Arthur Ashe Stadiumarthur ashe stadion

In het Arthur Ashe Stadium vindt het jaarlijkse toernooi plaats. Dit stadion is te vinden in de wijk Queens en is gelegen in een groot tenniscentrum, met vele openlucht tennisbanen. Vlakbij ligt ook de thuisbasis voor het honkbalteam de New York Mets. Het Arthur Ashe Stadium biedt ruimte voor meer dan twintigduizend man en bevat meer dan vijftig skyboxen. Het stadion is het grootste tennisstadion ter wereld.

Louis Armstrong Stadium en Grandstand Stadium

Wedstrijden tijdens de US Open worden niet alleen gehouden in het Arthur Ashe Stadium. Je kunt ook naar het Louis Armstrong Stadium of het Grandstand Stadium. Hier worden de minder belangrijke wedstrijden gespeeld. Ook zijn er nog geregeld wedstrijden op de buitenbanen te vinden van het tenniscentrum.

Hoe kom je er?

Je kunt met de metro komen bij het tenniscentrum. Je hebt hiervoor metro 7 nodig en je moet uitstappen bij de halte Mets Stadium/Willets Point. Er rijden voldoende metro’s hierheen, maar toch kan het raadzaam zijn op tijd te vertrekken in verband met drukte.

Wat kosten kaartjes voor de US. Open?

Het is niet gemakkelijk om aan te geven wat kaartjes voor de US Open kosten. Dit is namelijk erg afhankelijk van het soort ticket dat je koopt. Ga je bijvoorbeeld naar een wedstrijd overdag of ’s avonds? Bekijk je een wedstrijd tijdens één van de eerste dagen of ga je voor een belangrijke wedstrijd tegen het einde van de rit? Ook het stadion waar de wedstrijd wordt gespeeld is bepalend voor de prijs en natuurlijk moet je ook goed bedenken dat de zitplaats erg afhankelijk is van de prijs.

Tickets bestellen

Wil jij eens naar een wedstrijd van de US Open in New York? Dan kun je de kaartjes ervoor hier bestellen!