Staten Island

Staten Island is één van de vijf wijken in New York. Het is een geliefde wijk onder de locals zodra het weer warmer begint te worden. Je vind hier namelijk verschillende stranden waar de locals graag van de zon genieten. De populairste stranden in Staten Island zijn South Beach en Midland Beach. Een leuke tip is om eens een wandeling te maken op de South Beach Boardwalk. Je kan hier op de fiets rijden over een pad gemaakt van hout. Een leuke ervaring en je bevind jezelf eens een keertje onder de locals. Daarnaast heb je vanaf het strand een prachtig uitzicht op het beroemde Vrijheidsbeeld. Dit is natuurlijk altijd leuk voor het maken van foto’s voor het thuisfront.

Breng gratis een bezoekje aan Staten Island

Ieder half uur vertrekt er vanuit Whitehall Terminal een gratis ferry naar Staten Island. Je hebt dus geen speciaal kaartje nodig als je een bezoek wil brengen aan deze wijk in New York. Overigens is het boottochtje alleen al de moeite waard vanwege het uitzicht. Zo vaar je langs het Vrijheidsbeeld en krijg je de kans om de skyline van New York op de foto te zetten. Dit is allemaal mogelijk zonder dat je er een kaartje voor hoeft te kopen. De ferry vertrekt namelijk ieder half uur gratis naar Staten Island.

Staten Island Zoo

Mocht je de kans hebben om naar Staten Island te gaan dan moet je absoluut even langs de grootste kleine dierentuin gaan zoals de New Yorkers het zelf noemen. Staten Island Zoo heeft een indrukwekkende collectie met slangen en andere reptielen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog diverse zoogdieren en vogels in de kleine dierentuin te vinden. Ondanks dat het niet heel groot is mag een bezoekje aan de dierentuin niet ontbreken als je naar Staten Island gaat.

Pier 76

Vroeger was Staten Island voornamelijk een wijk waar de echte zeemannen woonde. Ze waren zo dicht bij de grote Oceaan zodra ze weer aan het werk moesten. Vandaag de dag zijn er veel Italianen gevestigd op Staten Island. Ongeveer 40% van alle inwoners heeft namelijk een Italiaanse roots. Je ziet dit terug in de diverse restaurants en winkeltjes vol Italiaanse delicatesse. Het hoogtepunt van de Italiaanse invloeden zie je terug op Pier 76. Je kan hier eenvoudig heen wandelen vanaf de ferry terminal en genieten van een heerlijk stuk Italiaanse pizza. Naast het aanbod in pizza zijn er ook nog andere favorieten verkrijgbaar zoals Calzones en de lekkerste pasta gerechten.

Historic Richmond Town

In Staten Island vind je ook nog eens het grootste openluchtmuseum van New York namelijk Historic Richmond Town. Leer hier alles over hoe het er in New York en de rest van Amerika aan toe ging rond 1600. Je leert hier alles over de verhalen die zijn achtergelaten door de oorspronkelijke inwoners van New York. In totaal zijn er in dit openluchtmuseum meer dan 130.000 historische spullen te bezichtigen uit de 17de eeuw. Ieder voorwerp heeft zijn eigen verhaal en dit verhaal wordt verteld in dit unieke openluchtmuseum.