SoHo

SoHo new yorkVan alle buurten in New York klinkt SoHo natuurlijk het hipste van allemaal. Toch is het eigenlijk gewoon een afkorting van South of Houston. Eind jaren negentig stond de wijk vooral bekend om de industriële gebouwen. Er werden fabrieken gevestigd en er ontstond een enorme textielindustrie in de wijk van New York. Vroeger stond de wijk hierdoor niet bepaalt goed aangeschreven. Vanaf de jaren 60 heeft SoHo een nieuwe draai gevonden.

De wijk werd volgebouwd met prachtige gebouwen en winkels. Diverse modemerken besloten 5th avenue over te slaan en zich juist hier te vestigen. Naast de modemerken zijn er dure winkels te vinden met designmeubelen. Overigens is de wijk ook bekend als filmlocatie, waardoor de straten regelmatig worden afgesloten voor een film of serie.

Shoppen

Toeristen die een bezoekje brengen aan Soho komen vaak voor één ding en dit is shoppen. Je vind hier niet alleen de grote merkketens, maar ook de kleine boetiekjes met kleding die je nergens anders tegenkomt. Het fijne van deze wijk voor shopliefhebbers is dat de winkels vaak tot laat open blijven. Iedere avond zijn ze vaak tot 22.00 open waardoor je jezelf hier echt kan uitleven. Eén van de beroemdste winkels in dit deel van New York is natuurlijk Bloomingdales. Het is een prachtig warenhuis, maar absoluut niet voor ieder budget weggelegd. Dit maakt het overigens nog steeds leuk om hier eens een rondje te lopen en eventueel aankopen te doen.

Cocktails drinken in Soho

Soho is overigens niet een wijk met hippe clubs zoals je ze regelmatig tegenkomt in New York. In deze wijk is het vrij normaal om op een doordeweekse avond een bar te bezoeken. Denk hierbij wel aan hippe bars waar ze bekend staan om de cocktails. Het drinken van een cocktail hoort een beetje bij het uitgaansleven in Soho. Combineer een drankje eventueel met een bezoek aan een chique restaurant waar je absoluut heerlijk kan dineren. Het is wel slim om van te voren even de kaart te bekijken om er zeker van te zijn dat een diner past binnen je budget.

Gezien en gezien worden

In Soho is het motto gezien en gezien worden absoluut toepasselijk te noemen. Amerikanen kijken hier graag naar elkaar om te zien wat andere vandaag voor kleding dragen. Het is en blijft het mode district en dit betekend dat je absoluut goed gekleed voor de dag moet komen. Overigens ben je niet de enige die hier gespot wordt, maar ook bekende Amerikanen komen graag in deze wijk. Uiteraard brengen ze hier graag een bezoek aan de dure boetiekjes, maar het is jouw kans om een bekende filmster te spotten. Overigens is dit niet heel erg lastig want ze vertonen zich regelmatig in de wijk Soho. Vooral als je in de buurt van Bloomingdales en de eerste Prada winkel wandelt. De kans is groot dat jouw held net uit de deur wandelt na een nieuwe aankoop gedaan te hebben.