Schaatsen in New York

schaatsenTv-series en films die tijdens de winterperiode zijn opgenomen in New York staan vaak bekend om schaatsen. Vaak zie je de New Yorkers in deze films en series schaatsen midden tussen alle grote gebouwen. Als het winterseizoen is aangebroken is het ook mogelijk om zelf de schaatsen onder te binden. De banen in New York zijn bijna sprookjesachtig en soms gedecoreerd met kerst decoraties. Zo staat er vaak een grote kerstboom en is alles sfeervol verlicht. We raden je vooral aan om op deze schaatsbanen in de avond te gaan schaatsen voor de extra sfeer.

Schaatsen bij Rockefeller Center

Misschien wel de beroemdste plek om te gaan schaatsen tussen alle mega gebouwen in is de schaatsbaan bij Rockefeller Center. De schaatsbaan staat natuurlijk ook bekend om de mega kerstboom. Als je toch aanwezig bent dan kan je ook meteen Rockefeller Center bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld de NBC studio’s en de merchandise winkeltjes. Warm jezelf wat op met warme chocomel en bind uiteindelijk de schaatsen onder om te gaan schaatsen. Doe dit vooral in de avond als alles extra sfeervol verlicht is. Het enige minpuntje is dat dit wel één van de duurste schaatsbanen is van New York. Je bent al snel $ 27 per persoon kwijt en tijdens drukke tijden is er een extra hoogseizoen toeslag. Dit is exclusief het huren van schaatsen a $ 12.

Schaatsen in Bryant Park

Heb je geen zin om bijna $ 30 kwijt te zijn om te schaatsen in New York? Er zijn gelukkig nog andere keuzemogelijkheden waarbij je lekker kan gaan schaatsen zonder dat je een vermogen kwijt bent. Bryant Park wordt sfeervol omgebouwd tot een schaatsbaan en met de verlichting en warme chocomel wil iedereen hier schaatsen. Rondom de schaatsbaan zijn ook diverse eettentjes waardoor het alleen al leuk is om hier te kijken naar de schaatsers. Voor de budgetreiziger is het prettig om te horen dat hier schaatsen $ 8 kost en het huren van schaatsen slechts $ 5.

Schaatsen in Central Park

In bekende films kom je deze schaatsbaan eigenlijk overal wel tegen. Neem alleen al Night at the Museum of Home Alone II. In beide films komt deze schaatsbaan voor en het leuke is het is redelijk betaalbaar om hier te gaan schaatsen. Het is natuurlijk niet zo goedkoop als Bryant Park, maar het is wel geweldig om te schaatsen zoals in een film. Voor $ 11,25 kan je de schaatsbaan betreden en voor $ 8 huur je een paar schaatsen. Alleen tijdens officiële feestdagen wordt er wel een toeslag berekend en betaal je zo’n $ 18 om hier te gaan schaatsen. Je vind de schaatsbaan aan de oostkant van Central Park. De warme chocomelk kan je helaas niet langs de baan kopen. Le Pain Quotidien zit gelukkig wel in Central Park gevestigd en serveert tijdens de wintermaanden uiteraard een Hot Chocolate. Schaatsen in New York is natuurlijk echt magisch als je dit doet in Central Park.