Rockefeller Center

rockefeller centerRockefeller Center staat onder locals vooral bekend onder de naam Radio City. In eerste instantie zou dit de locatie worden van de nieuwe Metropolitan Opera house. Er werd al een ontwerp voor het nieuwe opera gebouw gemaakt, maar toen kwam de crisis in 1929, waardoor er geen geld meer was voor een opera huis. Rockefeller kwam toen met het idee om een gebouw te bouwen waar televisiestations en radiostations zich in konden vestigen.

Dit was het begin van het Rockefeller Center waar tot aan vandaag de dag nog steeds veel bedrijven die te maken hebben met televisie en radio gevestigd zijn. Al jaren behoort de Rockefeller Center tot één van de populairste attracties onder toeristen in New York.

GE building

Eén van de hoogste gebouwen in de Rockefeller Center is de GE building en dit maakt het gebouw direct opvallend. In het kantoorgebouw zitten diverse grote televisiezenders gevestigd zoals NBC. In het gebouw is het mogelijk om naar Top of The Rock te gaan. Dit is een observatieplatform waarbij je net als op de Empire State Building een prachtig uitzicht over de stad New York hebt. Het is mogelijk om zowel overdag als s’avonds Top of the Rock te bezoeken alleen is overdag wel een aanrader omdat je dan veel meer ziet. Je hebt vanuit Top of the Rock overigens een prachtig uitzicht over o.a. Central Park. Tickets kan je eventueel van te voren bestellen om zo een wachtrij te voorkomen.

NBC Studio Tour

Uiteraard vindt je in het Rockefeller Center ook de NBC Studio Tour. Je kan hier een kijkje nemen achter de schermen van de opnames van grote talk shows zoals de Jimmy Fallon en Saturday Night Live. Het is ook mogelijk om bij de studio’s te kijken waar het nieuws of het weer wordt opgenomen. Je mag eventueel even samen plaats nemen achter de desk waar een foto gemaakt wordt van jouw als nieuwslezer of weerman. De NBC Studio Tour is al jaren populair en regelmatig uitverkocht reserveer dus tijdig een plekje als je naar New York gaat. Let wel op dat de tour vooral leuk is als je de Amerikaanse talkshows kijkt anders is er niet veel aan. Bekijk prijzen en tickets.

rockskatingSchaatsen bij Rockefeller Center

Mocht je rond de feestdagen of de maand december in New York zijn dan mag je Rockefeller Center absoluut niet vergeten. De plaza is prachtig gedecoreerd met een reusachtige kerstboom die vaak door de president en een bekende artiest wordt aangestoken. Daarnaast is er een grote schaatsbaan waar alle New Yorkers weleens hebben geschaatst. Huur een paar schaatsen en meng je tussen de menigte bij Rockefeller Center.

Shoppen in Rockefeller Center

Winkeliefhebbers kunnen naast hun bezoek aan de plaza ook gezellig gaan winkelen in Rockefeller Center. Meer dan honderd unieke winkels zijn hier gevestigd. Er zijn ook winkels waar je speciale aandenkens kan vinden aan de Rockefeller Center. Als je opzoek bent naar een uniek souvenir dan moet je absoluut hier zijn. Ga dus eens shoppen in het gebied van Rockefeller Center.