Phantom of the Opera op Broadway

phantom of the operaPhantom of the Opera op Broadway behoort tot één van de langst draaiende musicals op Broadway. Op 26 januari 1988 ging deze musical voor het eerst in première en direct was de musical een groot succes. In 1988 won de musical zelfs zeven Tony Awards. Dit is de hoogst haalbare prijs voor musicals in Amerika. Ondanks de lange periode dat de musical al draait is het nog steeds tijdloos.

Je gaat in de musical terug in de tijd naar Parijs waar in een Frans opera huis een soprane geobsedeerd raakt van een muzikaal genie. Het is een romantische musical, maar aan de andere kant heeft de musical ook iets griezeligs. Je kan het zelf ontdekken door naar de langst lopende musical op Broadway te gaan.

Majestic Theatre

Sinds jaar en dag wordt de Phantom of the Opera op Broadway in het Majestic Theatre gehouden. Het theater werd geopend in 1927 en is vandaag de dag het grootste Broadway theater. In het theater is ruimte voor 1800 bezoekers. In 1987 nog voor de grote première van Phantom of the Opera werd zowel het gebouw als de inrichting uitgeroepen tot het erfstuk van New York. Mocht je een kans krijgen om deze musical op Broadway te zien dan is het zeker een leuke tip om ook eens om je heen te kijken. In het theater zijn plekken voor bezoekers en speciale rolstoel plekken. Geef dit wel even van te voren aan als je een kaartje gaat kopen. Je kan dan kaartjes kopen voor de speciale rolstoel plekken. Tijdens de warme dagen is het theater voorzien van airco. De zitplaatsen in het theater zijn verdeeld over drie categorieën. Je kan kiezen voor de rear mezzanine, front mezzanine en het orchestra. Bij de mezzanine zit je eigenlijk op het balkon, maar wel vooraan. In de rear mezzanine heb je eigenlijk het slechtste zicht. Je zit namelijk helemaal achteraan op het balkon. De beste plekken vindt je in de Orchestra, maar dit zijn ook de duurste plekken. De orchestra is eigenlijk beneden in de zaal en ligt voor het podium. Het is als je er op tijd bij bent ook mogelijk om voor het podium te gaan zitten.

Online kaartjes voor the Phanthom of the Opera op Broadway

Ondanks dat het de langstlopende musical op Broadway is behoort de musical echt tot de klassiekers van New York. Dit betekend dat een groot deel van de toeristen vooral voor deze musical naar de stad komt. Het is dus verstandig om tijdig een kaartje te kopen. De goedkoopste kaartjes koop je vanaf $ 79. Het is belangrijk om je kaartjes voor the Phanthom of the Opera op Broadway altijd via de officiële verkooppunten te kopen. Je loopt dan het minste risico op valse kaartjes. Controleer altijd of de verkooppunten officieel zijn aangeschreven en ze geen kaartjes verkopen die eigenlijk al lang zijn uitverkocht. De kans is groot dat dit valse kaartjes zijn die dubbel zijn uitgeprint om mee te handelen.