Opera in New York

operaDe opera in New York staat onder de locals bekend als “the Met”. Het is de benaming voor de groep die in New York opera’s opvoert. De groep is een onderdeel van het veel geprezen Licoln Center for the Preforming Arts. De opera’s worden door de groep allemaal opgevoerd in de Metropolitan Opera House. Dit gebouw is speciaal voor de opera gebouwd en één van de belangrijkste eisen was dan ook de akoestiek. Dit is goed gelukt want het gebouw staat bekend om de mooiste akoestiek ter wereld. Ieder seizoen genieten er in dit gebouw ongeveer 800.000 bezoekers van de opera. Dit zegt dan ook wat over de populariteit en de omvang van dit enorme gebouw.

26 verschillende opera’s per seizoen

Opera in New York is ieder seizoen anders en er worden tijdens een seizoen tweehonderd voorstellingen gegeven. In totaal worden de voorstellingen verdeeld over 26 verschillende opera’s waar alleen het grootste talent ter wereld wordt geselecteerd. Natuurlijk wordt er niet alleen geselecteerd op zang, maar ook de muziek moet van de hoogste kwaliteit zijn. Het is absoluut een eer als je mag performen voor de opera in New York.

Bekende opera’s in New York

Naast de bekende stukken voor echte opera liefhebbers zijn er ook altijd een aantal toegankelijke stukken te vinden. Deze stukken zijn er voor iedereen die nog nooit naar een Opera in New York of waar dan ook ter wereld geweest is. Uiteraard is het programma ieder seizoen weer anders, maar opera’s zoals The Phantom of the opera kan je uiteraard wel verwachten. Het is verstandig om voordat je naar New York gaat even te kijken wat er op de agenda staat.

Vooraf tickets kopen voor de opera in New York

Als je naar de opera in New York wil gaan dan is het slim om van te voren je tickets te kopen. Het is belangrijk om dit altijd via de officiële kanalen te doen. Je loopt dan een minder groot risico op oplichting. Helaas zijn er nog altijd mensen die winst willen maken op valse kaartjes door deze voordelig aan te bieden. Maar ook kaartjes voor uitverkochten opera’s in New York kom je online regelmatig tegen. Trap er absoluut niet in zelfs niet als het wel voordelig klinkt en je tijdens je verblijf toch graag naar die opera wil gaan. Koop ze altijd vooraf en controleer zodra je gaat boeken gelijk even welke opera’s er draaien. Door dit via de officiële kanalen te doen weet je zeker dat je stoel straks ook echt aanwezig is. Je krijgt je kaartjes meestal digitaal waardoor je ze zelf kan uitprinten en in je koffer kan doen. Heel soms is het ook mogelijk om je kaartjes bij het Metropolitan Opera House op te halen. De prijzen van de kaartjes variëren overigens op basis van de populariteit, zitplaats en de voorstelling. Kaartjes heb je al vanaf € 20 tot soms wel duizenden euro’s voor de allerbeste zitplaatsen. Ondanks deze prijzen zijn de shows altijd vooraf uitverkocht.