New York Mets tickets kopen

metsDe New York Mets is een professioneel honkbalteam uit Queens, New York in de Verenigde Staten.

De New York Mets is naast de New York Yankees het enige honkbalteam uit New York dat aan de Major League meedoet, het hoogste professionele honkbalniveau in Noord-Amerika.

Geschiedenis New York Mets

In 1957 verdwenen zowel de Brooklyn Dodgers als de New York Giants als New York’s honkbalteam uit de National League. Daarom werd in 1962 de New York Mets opgericht. In de eerste jaren speelde het team de thuiswedstrijden op de Polo Grounds in Manhattan, tot ze in 1964 naar hun nieuwe stadion verhuisden, het Shea Stadium. Shea Stadium vormde tot 2008 de thuisbasis van de New York Mets, tot ze in 2009 naar het huidige Shea Stadium verhuisden, dat op steenworp afstand van het oude Shea Stadium ligt.

De New York Mets hebben in hun loopbaan diverse prestigieuze wedstrijden gewonnen, zoals de World Series in 1969 en 1986. Daarnaast zijn ze viermaal kampioen van de National League geworden. Wedstrijden van de New York Mets worden druk bezocht, zodanig dat ze 29 jaar het recordaantal bezoekers in één seizoen van een team uit New York in handen hebben gehad.

Team

De huidige teamcaptain van de New York Mets is David Wright. De manager van de club is Terry Collins. De Mets kennen diverse bijzondere honkbalspelers in hun “Hall of Fame”, waarvan Tom Seaver mogelijk de bekendste is. Seaver hielp de Mets in 1969 aan hun eerste National League East titel. Vervolgens versloegen ze met zijn hulp de favorier Baltimore Orioles in de World Series. Het team heeft een eigen clublied, “Meet the Mets”. Dit nummer is in 1961 geschreven door Bill Katz en Ruth Roberts. Ook hebben ze een officiële mascotte, Mr. Met. Mr. Met verscheen in 1963 voor het eerst op de voorpagina van de programmaboekjes en in 1964 voor het eerst in “levende lijve”. De clubkleuren van de Mets zijn blauw en oranje, oorspronkelijk bedoeld als eerbetoon aan de New Yorkse voorgangers van de Mets, de Brooklyn Dodgers en de New York Giants.

Stadionciti field stadion

Het stadion van de New York Mets het Citi Field in de New Yorkse wijk Flushing in het Flushing Meadows-Corona park. De bouw van het stadion startte in 2006 en werd in 2009 afgerond. Het stadion biedt zitplaatsen voor 41.800 bezoekers.

New York Mets tickets

Kaartjes voor de New York Mets zijn erg gewild, het is daarom verstandig om vooraf te reserveren. Een kaartje voor een goede plek kost ongeveer €20 tot €75. In het weekend zijn de prijzen voor een kaartje doorgaans iets hoger dan op werkdagen. Kaartjes uit de 500-serie zijn over het algemeen vrij goedkoop, maar het zicht is meestal niet al te goed. Je kunt eenvoudig kaartjes voor de New York Mets hier kopen.