New York Marathon

New York MarathonEén van de grootste sport evenementen van de stad New York is de New York Marathon. Het evenement trekt jaarlijks twee miljoen toeschouwers en 50.000 hardlopers doen mee. Het wordt dan ook beschouwd als het grootste sportevenement van de stad. Bij het evenement is het voor 10.000 lopers toegestaan om mee te lopen als je uit het buitenland komt. Je mag dus niet zomaar deelnemen aan de New York Marathon. Hiervoor dien je ingeloot te worden bij de organisatie.

Wordt je drie keer uitgeloot voor de New York Marathon? Dan wordt je de vierde keer automatisch ingeloot. Dit klinkt allemaal lastig, maar een New Yorker heeft het nog veel lastiger. Ze moeten deelnemen aan voorwedstrijden en pas na 9 keer deze uitgelopen te hebben mogen ze deelnemen aan de New York Marathon. Overigens wordt er dan nog steeds geloot en is je deelname niet verzekerd.

De eerste zondag van November

De New York Marathon heeft altijd een vaste datum waar deze op wordt gehouden. Namelijk de eerste zondag van November ligt de complete stad plat voor dit unieke sportevenement. Er zijn verschillende punten in de stad ingericht om de sporters aan te moedigen. Als je mee gaat lopen dan is het wel vaak verstandig om tijdig je hotel te boeken. Eventueel kan je dit al doen tijdens de loting met een optie tot vrijblijvend annuleren. Je weet zo zeker dat je een hotel hebt zodra dit nodig is en je de marathon echt gaat lopen.

Regelement New York Marathonmarathon new york

Voor de New York Marathon zijn een aantal regels waaronder een tijdslimiet. Je moet dus op een bepaalt moment binnen zijn om de marathon officieel uit te lopen. Het tijdslimiet voor de New York Marathon staat op 8 uur en 30 minuten. Daarnaast moet een deelnemer minimaal 18 jaar zijn op de dag van de deelname. Zoals al eerder gemeld dien je ingeloot te worden om de marathon uit te lopen. Heb je de New York Marathon al een keer eerder gelopen? Dan krijg je vaak wel voorrang bij de loting. Daarnaast krijgen hardlopers die al eens bepaalde prestaties gehaald hebben qua snelheid ook voorrang.

Bekende bezienswaardigheden

Tijdens de New York Marathon lopen de hardlopers langs beroemde bezienswaardigheden van de stad New York. Zo begint de wedstrijd meestal op Staten Island om de eerste mijl heuvelopwaarts te lopen op de Verrazano-Narrows Bridge. Daarna wordt er gelopen door de wijken Brooklyn, Queens en uiteindelijk eindigt de tocht in Manhattan. Het parcours van New York is misschien wel één van de mooiste en bekendste, maar niet het snelste parcours. Gemiddeld loopt een hardloper ongeveer twee minuten langzamer dan normaal vergeleken met andere bekende marathons in Berlijn, Rotterdam en Frankfurt. Alle atleten dragen overigens een speciale chip in hun schoenen om de tijden zo goed mogelijk te registreren. Eventuele wereldrecords kunnen zo officieel gemeten worden tijdens de wedstrijd in New York.