New York Knicks tickets kopen

knicksDe New York Knicks, ook wel de New York Knickerbockers genoemd, is een basketbalteam uit New York in de Verenigde Staten. Gedurende het jaar vinden er diverse wedstrijden plaats, die zeker het bezoeken waard zijn.

Geschiedenis New York Knicks

Basketbal was al langere tijd een populaire sport in New York, met name het schoolbasketbal. Het duurde echter tot 1946 tot Ned Irish, oprichter van de Basketball Association of America (BAA) de New York Knicks oprichtte. BAA ging later over in de NBA, de meest prestigieuze basketbalcompetitie ter wereld. De Knicks waren al snel erg succesvol en wonnen vele wedstrijden onder leiding van de eerste coach Joe Lapchick.

De Knicks hadden een kleine dip toen ze voor het eerst hun opmars maakten in de NBA finals. In de late jaren ’60 herwonnen de Knicks echter hun succes en wonnen meerdere kampioenschappen. In de jaren ’90 deden de Knicks weer mee aan de NBA finals, en met succes. Ook nu nog doen de New York Knicks mee aan de NBA. Het team heeft zijn naam te danken aan het boek the History of New York van Washington Irving. Een van de hoofdpersonen in het boek was de fictieve Nederlandse auteur Diedrich Knickerbocker. Hierdoor werden Nederlandse kolonisten ook wel Knickerbockers genoemd. Heden ten dage zijn de clubkleuren van de Knicks nog steeds oranje, wit en blauw, afkomstig van de Nederlandse prinsenvlag.

Team van de New York Knicks

De huidige coach van de New York Knicks is Mike Woodson, voormalig basketbalspeler bij onder andere de Los Angeles Clippers, Houston Rockets en de New York Knicks. De teamcaptain is Carmelo Anthony. Bekende basketballers die ooit bij de New York Knicks gespeeld hebben zijn onder andere Walt Frazier, Tom Gola, Bernard King en Dick McGuire. Deze leden hebben een speciaal plekje in de “New York Knicks Basketball Hall of Famers”.

Stadionmadison square garden

De thuisbasis van de New York Knicks is Madison Square Garden, ook wel “het Mekka van de basketbal” genoemd. Dit stadion, dat het vierde is met deze naam, biedt plaats aan ongeveer 20.000 toeschouwers. Het huidige Madison Square Garden werd geopend in 1969. Het stadion bevindt zich boven het Pennsylvania Station op het kruispunt van de 7th Avenue en de 33rd Street. De hoofdingang zit op 8th Avenue tussen 31rd en 32rd Street. Je kunt er onder andere komen met metro A, C, E en 1.

Kaartjes New York Knicks

Het bijwonen van een wedstrijd van de Knicks is een heuse belevenis. Goede plaatsen maken de wedstrijd extra bijzonder. Kaartjes uit de 400-serie zijn meestal erg goedkoop, maar het zicht is vaak zeer beperkt. Kaartjes uit de 200-serie bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Koop hier nu direct kaartjes voor de New York Knicks.