New York CityPass

new york city passNew York is een ontzettend grote stad vol attracties en bezienswaardigheden. Als je echt alles wilt doen dan kost dit aardig wat geld. Het kan dan slim zijn om te investeren in een New York CityPass. Met een New York Citypass betaal je vooraf één bedrag en krijg je een pasje. Maar er zijn veel meer New York passen beschikbaar.

Bekijk de verschillende New York passen

New York CityPass
New York City Freestyle Pass
New York City Explorer Pass
New York City Freestyle Cruise Pass

De New York Pass en de New York CityPASS

De New York Pass en de New York CityPASS zijn beide voordeelpassen waarmee je tijdens je vakantie of stedentrip in New York voordelig diverse attracties kunt bezoeken. Voor de pas betaal je een vaste prijs, waarna je gratis toegang hebt tot de betreffende attracties. Een bijkomend, maar zeker niet onbelangrijk, voordeel is dat je met de pas bij veel attracties gebruik kunt maken van de VIP-ingang. Dat houdt in dat je niet in lange wachtrijen bij de ingang hoeft te staan, maar zo door kunt lopen. Ook is het bij veel attracties niet nodig om vooraf een kaartje te reserveren als je één van beide voordeelpassen hebt.

Goedkoper dan losse kaartjesgoedkoop naar New York

Wellicht het grootste voordeel van de New York Pass of de New York CityPASS is echter toch wel de prijs; zelfs als je slechts een paar attracties bezoekt, is een voordeelpas al goedkoper dan het kopen van losse kaartjes voor alle attracties. Maar met welke pas haal je nu eigenlijk het meeste voordeel uit je verblijf in New York? Het antwoord daarop is afhankelijk van de duur van je vakantie en van het aantal attracties dat je van plan bent te gaan bezoeken. Er zijn in dat opzicht namelijk een aantal verschillen tussen de New York Pass en de New York CityPASS, waarbij de eerste meer mogelijkheden biedt en vooral interessant is bij een langer verblijf.

 

6 topattracties met de New York CityPASS

Van de twee voordeelpassen is de New York CityPASS de meest eenduidige. De pas is negen dagen geldig vanaf de dag dat je hem voor het eerst gebruikt en biedt binnen die periode toegang tot zes topattracties. Hiertoe behoren het Empire State Building, het American Museum of Natural History en het Metropolitan Museum of Art. Daarnaast zijn er drie keuzemogelijkheden, namelijk het Guggenheim Museum óf het Top of the Rock Observation Deck, de ferry naar Ellis Island en het Vrijheidsbeeld óf een Circle Line Sightseeing Cruise en als laatste het 9/11 Memorial and Museum óf Intrepid Sea, Air and Space Museum.

Oneindige mogelijkheden met de New York Pass

De New York Pass biedt meer mogelijkheden dan de New York CityPASS. Ten eerste kun je zelf de duur van je New York Pass bepalen. Daarbij kun je kiezen uit een geldigheidsduur van 1, 2, 3, 4, 5, 7 of 10 dagen, waarbij het om een periode van aaneengesloten dagen gaat. De prijs van de pas loopt op naarmate je voor een langere geldigheidsduur kiest, maar wanneer je van plan bent om veel attracties te bezoeken gedurende die dagen dan is dat zeker de moeite waard. De New York Pass geeft je namelijk toegang tot meer dan 100 attracties, waaronder uiteraard alle topattracties maar ook vele andere. Daarnaast krijg je met deze pas korting in verschillende restaurants en winkels en zit er ook een dagticket voor de Hop-on Hop-off bus inbegrepen in de prijs.

Altijd een goede keus

Welke pas je het beste kunt kiezen hangt dus af van hoe lang je in New York bent en van hoeveel attracties je wil bezoeken. Ben je er maar een dag of twee en wil je slechts een paar van de meest bekende attracties bekijken, dan zal de New York CityPASS het voordeligst zijn. Zelfs als je slechts drie of vier attracties doet ben je met deze pas al voordeliger uit dan met losse kaartjes. Ben je echter langer in New York of wil je heel veel attracties bezoeken, dan kan het voordeel met de New York Pass juist weer hoger oplopen. Zeker als je de korting bij restaurants en het ticket voor de Hop-on Hop-off bus meeweegt, is de New York Pass een goede keuze voor een langer verblijf.