Broadway musicals in New York

musicalsBroadway musicals zijn natuurlijk een internationaal symbool van New York. Er zijn zelfs liefhebbers die alleen naar New York gaan om een musical te bezoeken. Mocht je tijd overhebben of een vrije avond dan raden we zeker aan om een musical te bezoeken. Kaartjes zijn absoluut niet goedkoop, maar wel de moeite waard.

Op Times Square kan je terecht om kaartjes voor jouw favoriete musical te kopen. Sommige musicals geven hier in de middag voorproefjes door spontaan op Times Square te gaan zingen. Sta dus niet vreemd te kijken als je ineens muziek op Times Square hoort terwijl je in de rij staat voor kaartjes. Ook kan je van tevoren kaartjes reserveren via deze website. Dat scheelt je een hoop gedoe.

Broadway

broadway streetBroadway musicals wordt natuurlijk in één adem gezegd, maar Broadway zelf is natuurlijk één lange straat. In deze straat vind je diverse grote theaters met grote musicalnamen op de voorkant. De musicals zijn erg in trek waardoor je diverse voorstellingen in deze straat kan vinden. Natuurlijk vind je hier de bekende namen, maar ook de minder bekende namen. Je hebt een officiële Broadway musical te pakken als je een zaal betreed met meer dan vijfhonderd zitplaatsen. Als je als toerist de kans krijgt om hier een plekje te bemachtigen dan is dit natuurlijk perfect. Bekende theaters waar je terecht kan is Studio 54, Amsterdam Theatre en Winter Garden. Kleine theaters worden off broadway genoemd in de volksmond, maar kunnen absoluut een leuke voorstelling hebben draaien.

Bekende Broadway musicals

lion kingBekende Broadway musicals zijn natuurlijk The Lion King, Chicago, Mamma Mia en The Lion King. Een goede musical draait soms tientallen jaren en wordt afgewisseld met verschillende acteurs. Het aanbod kan natuurlijk per maand verschillen dus is het handig om van te voren te kijken wat je leuk lijkt. Misschien is er een bepaalde acteur die vandaag speelt of je vind het verhaal van een bepaalde musical leuker.

Sommige bekende musicals draaien slechts tijdelijk en hierna worden ze weer vervangen voor een nieuwe musical. Iedere keer als je een bezoek brengt aan New York kan het aanbod hierdoor weer anders zijn.

Kaartjes kopen voor Broadway Musicals

Als je naar een Broadway Musical gaat dan dien je er zeker met de grote namen rekening mee te houden dat de kaartjes snel zijn uitverkocht. Ga dus niet op de bonnefooi, maar bestel je kaartjes van te voren. Vaak kan dit gewoon online en dien je met een creditcard te betalen. Je hebt dan de grootste kans dat je tijdens je verblijf in New York een musical kan bezoeken. Het is mogelijk om kaartjes te bemachtigen van musicals die nog zijn overgebleven. Dit kan op de dag dat je naar een voorstelling wil gaan op Times Square. Het is wel aansluiten in een zeer lange rij en als je aan de beurt bent dan kan het zijn dat jouw favoriete musical is uitverkocht. Als je geen voorkeur hebt dan kan je hier terecht voor leuke Broadway Musicals met korting. Mocht je online kaartjes kopen dan is het slim om dit altijd via een veilige website te doen of via het theater zelf.