Musea New York

Guggenheim MuseumMusea in New York kom je absoluut niet tekort tijdens een bezoek aan de Big Apple. De grote stad zit bomvol met diverse musea. Op werkelijk ieder gebied is wel een musea te vinden en sommige zijn zelfs wereldwijd beroemd. Een aantal musea die je eigenlijk gezien moet hebben als je naar New York gaat hebben we voor je op een rijtje gezet.

National History museum New York

Misschien wel het bekendste museum ter wereld is het National History museum. Dit unieke museum is natuurlijk o.a. bekend geworden door tv-series en films. Neem bijvoorbeeld Night at the museum. Alle delen van de film zijn opgenomen in het National History Museum New York. Het museum heeft niet alleen wisselende exposities, maar ook zelf tweehonderd onderzoekers in dienst die opzoek moeten gaan naar nieuwe exposities. Ieder jaar zijn er dan ook honderd veldexposities met opgravingen naar de historie van Amerika. De historie wordt beeldend verteld en dit maakt een bezoek zelfs met de kinderen extra leuk. Het laagdrempelige museum is te vinden aan Central Park West. Na afloop kan je eventueel een wandeling maken door Central Park.

Guggenheim Museum

In één van de mooiste gebouwen van de stad vindt je het Guggenheim museum. Eén van de musea New York die je gewoon bezocht moet hebben. Naast een prachtige vaste collectie met kunstwerken zijn ook de tijdelijke collecties fascinerend. Bij veel mensen staat dit museum dan ook op het lijstje met dingen om te doen als je in New York bent. Het gebouw is te vinden op de 5th avenue ongeveer bij de kruising van de 88th en 89th street.

9/11 museum9/11 museum

Het 9/11 museum is er pas sinds 2014 en is opgericht door de nabestaanden om de ramp nooit te vergeten. Het is een museum die pas sinds kort bestaat, maar je gezien moet hebben. In het museum maak je kennis met de verhalen van de slachtoffers en zijn er spullen te vinden die zijn gevonden onder het puin van het World Trade Center. Je vindt dit museum op ground zero bij de metrohalte World Trade Center.

Ripley’s Believe it or Not!

Wil je musea bezoeken in New York, maar wil je eigenlijk iets anders dan de standaard musea? Ripley’s Believe it or Not! is absoluut een verassing tijdens je bezoek aan New York. Het museum is gelegen aan Time Square en is een interactief museum vol met vreemde voorwerpen. Waarbij je bijna niet kan geloven dat ze echt gebruikt werden. Wat dacht je bijvoorbeeld van opgezette baby hoofdjes? Of hoe groot is de langste man nu echt? Dankzij een op echt formaat gemaakt standbeeld weten we het. Ripley’s werd een icoon van Amerika dankzij de stripjes die hij maakte voor de krant. Eigenlijk was hij een verzamelaar opzoek naar vreemde spulletjes en van zijn bijzondere reizen over de hele wereld maakte hij stripjes. Alles werd verzameld in het museum waar je telkens weer van de ene verbazing in de andere verbazing valt.