Midtown

times squareWie voor het eerst naar New York gaat komt al snel terecht in Midtown Manhattan. Het zal even schrikken zijn hoe ontzettend druk het hier is. De straat zit bijvoorbeeld boordevol met toeterende taxi’s en overal waar je kijkt zie je New Yorkers heen en weer rennen. Midtown is het zakelijke centrum van New York en je vind hier dan ook diverse wolkenkrabbers, maar ook beroemde gebouwen. Denk bijvoorbeeld aan de Empire State Building of de Crysler Building. Dit deel van de stad staat vooral bekend om de bezienswaardigheden, maar staat ook bekend om de diverse hotspots.

Garment District

Voor vrouwen betekend Midtown New York vaak één ding en dat is absoluut shoppen. De grote mode gerelateerde winkels zijn hier in de straten te vinden. Als je als modemerk ook maar iets te betekenen hebt dan is hier je showroom gevestigd. Je vind hier o.a. het gigantische warenhuis Macy’s, maar ook vestigingen van de Zara en Victoria’s Secret. Daarnaast hebben de grote modemerken hier vaak hun hoofdkantoor gevestigd. Je kan hier dus niet alleen kleding kopen in de showroom, maar ook het complete modeproces speelt zich hier af in New York. Van het eerste ontwerp tot de verkoop het vind allemaal plaats in Midtown New York.

5th avenue

Misschien wel één van de bekendste attracties van New York is de 5th avenue. Je vind hier alle grote modemerken in één straat. Een groot deel van de winkelketens is misschien niet voor ieder budget weggelegd. Maar er zijn ook betaalbare winkelketens te vinden waar zowel locals als toeristen graag gaan winkelen.

Empire State Building

Na 9/11 werd The Empire State Building opnieuw het hoogste gebouw van New York. Regelmatig verandert de top van kleur om bijvoorbeeld een vlag of een bepaalt feest uit te beelden. Als toerist is het tegen betaling mogelijk om helemaal naar boven te gaan naar het panorama deck. Je hebt hier het mooiste uitzicht over de stad New York. Mocht je voldoende budget hebben dan is het leuk om deze tour zowel in de avond als overdag te doen. Overigens is de Empire State Building sinds de bouw van het nieuwe WTC niet meer het hoogste gebouw van New York.

New York Public Library

Eén van de grootste bibliotheken ter wereld is de New York Public Library. De bibliotheek is zo groot dat het niet eens meer mogelijk is om zelf even je boek op te zoeken. Een speciale robotarm regelt voor jouw het boek dat je nodig hebt. Buiten de bibliotheek zelf is het gebouw ook imposant te noemen. Het is zeker de moeite waard om hier eens te gaan kijken op de kruising van 5th avenue en W.42nd street.

St Patrick’s Cathedral

Het centrum van de katholieke kerk in New York is de St. Patrick’s Cathedral. Midden op 460 Madison Avenue is deze prachtige kerk tussen de wolkenkrabbers te vinden. Een uniek gezicht wat absoluut al mooie plaatjes oplevert tijdens een bezoekje aan Midtown. Het is regelmatig toegestaan om eens een bezoekje te brengen aan de kerk, maar er worden meestal geen diensten meer gehouden.