Metro in New York

Metro new yorkDe meest populaire methode om te reizen door New York is de metro. Het is de snelste en voordeligste methode om je te verplaatsen. Je hebt ondergronds namelijk geen last van verkeersopstoppingen alleen van drukte tijdens de spitstijd. De meeste New Yorkers vliegen nog weleens door de metro heen om op de plaats van bestemming te komen. Een kaartje kost $ 2,50 voor een enkeltje.

Het kan slim zijn als je een aantal dagen verblijft om een Metro Unlimited Card te kopen. Deze kaart is bij de kaartjesmachine verkrijgbaar en hiermee kan je 7 dagen lang achter elkaar onbeperkt met de metro of bus reizen. Het is een voordelige manier om de stad te ontdekken want je kan werkelijk overal heen met de metro. Alle wijken en straten zijn bijna met de ondergrondse trein te bereiken. Vaak vertrekken er elke minuut wel metrotreinen, waardoor het niet eens erg is als er een trein onverwacht vol zit.

Reizen met de metro New York

Reizen kan op meer dan 24 verschillende routes waarmee je 468 metrostations kan bereiken. Het is dan ook één van de grootste metronetwerken van de wereld. De metro’s zelf worden door de New Yorkers trains genoemd en zo worden ze ook aangegeven op de bordjes. De metro’s vertrekken tijdens de spits om de twee a vijf minuten en buiten de spits ongeveer iedere tien minuten. Je hoeft dus eigenlijk nooit te wachten op een nieuwe trein. De spits in New York is officieel tussen 7:30 en 9:30 en tussen 16:30 en 18:30.

Veilig reizen met de metro

De metro is één van de veiligste reismethodes in New York. Het is mogelijk om 24 uur per dag met de metro te reizen. Ondanks dat het een veilige methode is wordt het toch afgeraden om s’nachts alleen met de metro te reizen vooral als je in een buitenwijk moet wezen. Wil je toch s’nachts reizen? Dan raden we je aan om de taxi te pakken. Dit is op dit soort tijdstippen weer relatief veiliger dan de metro.

Eenvoudig reizen met de metrometrocard

Reizen met de metro is misschien nog wel eenvoudiger dan de bus. Op een metrokaart kan je in principe gewoon lijntjes volgen en kijken bij welke halte je uitkomt. Het is vervolgens handig om op een stadsplattegrond te kijken welke metrohaltes het dichtste bij bekende bezienswaardigheden zitten. De lijnen hebben verschillende kleurtjes om aan te geven om welke lijnen het gaan. In de metrostations kan je de bordjes volgen van de verschillende metrostations.

Waar kan je kaartjes kopen?

Je kan bijna overal heel eenvoudig kaartjes kopen voor de Metro New York. Dit kan op het station zelf bij de automaten (briefgeld, kleingeld, creditcard en bankpas) of bij een service balie. In de metro zelf is het niet mogelijk doordat er met een soort incheck systeem gewerkt wordt om de metro in te komen. Het is slim om een metro unlimited card te kopen als je voordelig uit wil zijn. De kosten voor een 7 dagen unlimited card zijn 32 dollar.