Mamma Mia! Op Broadway

mamma miaMamma Mia op Broadway is een echte feel good musical. Het is een musical vol met humor en de originele ABBA nummers. Met deze musical wordt je meegenomen naar Griekenland. In een zonnige setting vindt de bruiloft plaats van Sophie en Sky. Alleen Sophie heeft geen idee wie haar vader is en wil dit graag weten voor ze gaat trouwen. Ze nodigt alle drie de mannen uit die haar mogelijke vader kunnen zijn. Donna de alleenstaande moeder van Sophie krijgt de schrik van haar leven als ze oog in oog staan met haar drie ex-mannen. Deze vrolijke musical heeft soms een emotioneel tintje, maar is vooral om te lachen.

Er zit veel humor in verwerkt en als je een idee wil krijgen dan kan je eventueel de verfilming van de musical zien. Mamma Mia! op Broadway zelf is natuurlijk wel een compleet andere sfeer. Maar om een idee te krijgen is het wel leuk om even de dvd aan te zetten. De musical stond al jaren op Broadway, maar was er mee gestopt. Op 2 november 2013 kwam Mamma Mia! opnieuw naar Broadway toe en opnieuw is de musical een daverend succes.

Broadhurst Theatre

Mamma Mia! op Broadway speelt zich af in het Broadhurst Theatre. Het theater is te vinden aan de West 44th Street in New York. In het theater is er plek voor 1218 bezoekers. Een groot nadeel aan veel Broadway theaters is dat de goedkope kaartjes vaak een plek krijgen aangewezen waarbij slechts een deel van het podium zichtbaar is. In het Broadhurst Theatre dat in 1917 gebouwd is zijn 1115 stoelen waar er niets voor het beeld zit. Dus zelfs geen paal of hekje staat je in de weg om het podium te zien. Er is ruimte voor rolstoelen en er is een airco aanwezig voor tijdens de warme dagen. Mocht je met een rolstoel komen dan is het slim om dit aan te geven tijdens het kopen van kaartjes. Je krijgt dan namelijk speciale rolstoel plaatsen aangewezen.

Online kaartjes kopen voor Mamma Mia! op Broadway

Het is een aanrader om vooraf je kaartjes te kopen voor Mamma Mia! op Broadway. De musical is namelijk enorm populair en veel New Yorkers gaan er zelf ook nog heen omdat de musical nog niet heel lang draait. In de week voordat je naar New York gaat heb je de kans dat alleen nog de hele dure kaarten beschikbaar zijn of alles uitverkocht is. Je kan dus het beste je kaartjes vooraf online kopen. Je kan dan zelfs de plek selecteren waar je graag wil zitten. Het is wel belangrijk om je kaartjes alleen via de officiële wegen te kopen. Er zijn veel illegale tickets op het internet te vinden en helaas kom je hiermee niet binnen en wordt je opgelicht voor veel geld. Bij het online kopen van kaartjes kan je vaak kiezen voor een e-ticket en heel soms worden ze tegen betaling naar Nederland verzonden per post.