Madison Square Garden

madison square gardenDe grootste evenementenhal ter wereld heet de Madison Square Garden. Naast de grote evenementen heeft de hal zelfs zijn eigen tv-kanaal. De locatie wordt vooral gebruikt voor grote sportevenementen waarbij ruimte is voor 20.000 toeschouwers. Zo is het de thuisbasis voor de New York Knicks en New York Rangers.

Daarnaast worden er grote muziekevenementen georganiseerd waarbij eigenlijk alleen grote sterren mogen optreden zoals Elton John, Madonna, Armin van Buuren, Queen en Frank Sinatra. Het gebouw zoals het er vandaag de dag uitziet is eigenlijk alweer de vierde versie. Het gebouw is regelmatig uitgebouwd tot de versie van vandaag de dag.

Bijzondere techniek voor de bouw van Madison Square Garden

De eerste paar Square Guardens werden op andere locaties gebouwd dan de huidige square garden. Het nieuwe gebouw moest komen op een plek waar eigenlijk al een gebouw stond namelijk een treinstation. Het Madison Square Garden werd hierdoor het eerste gebouw in New York dat over een treinstation heen gebouwd wordt. Ondanks het prachtige stukje techniek komt het gebouw absoluut niet in de buurt van de eerdere versies die er mooier uit zien. Ondanks dat het gebouw niet het mooiste van New York is staat het wel symbool voor de grootheden en sportevenementen. Jaarlijks vinden er in totaal 350 verschillende evenementen in het gebouw plaats en dit is natuurlijk een prestatie opzicht.

Legendarische bokswedstrijdenboxing madison square garden

Madison Square Garden werd vooral beroemd vanwege de legendarische bokswedstrijden die hier georganiseerd werden. Eén van de wedstrijden waarmee de locatie echt op de kaart werd gezet was het gevecht tussen Ali en Frazier. Door de populariteit van de bokswedstrijden werden er meer wedstrijden georganiseerd. Uiteindelijk werd het hierdoor de thuisbasis van de bekende helden als de Knicks en New York Rangers. Het stadion werd namelijk geprezen als het beroemdste stadion ter wereld en dit is reden genoeg om als sportclub hier je wedstrijden te organiseren.

De ligging van Madison Square Garden

Madison Square Garden ligt natuurlijk aan Madison Avenue. Dit ligt ongeveer op de kruising tussen de 5th avenue en Broadway. Het stadion is dan ook eenvoudig te bereiken met de metro bij halte Broadway – 23 street. Uiteraard stoppen er ook bussen in de omgeving van het stadion bij halte 23 en 5. Uiteraard is er ook een bushalte genaamd Madison waar je kan uitstappen. Rondom Madison zijn diverse restaurants te vinden waar je wat kan eten voorafgaand aan een concert of sportwedstrijd.

Combineer je bezoek aan New York met een concert of sportwedstrijd

Een concert bezoeken van je favoriete artiest zou natuurlijk wel geweldig zijn. Het enige nadeel is wel dat de meeste concerten ver van te voren zijn uitverkocht. Als je er op tijd bij bent dan kan je wel een sportwedstrijd zien in het Madison Square Garden. Bezoek bijvoorbeeld een wedstrijd van de beroemde Knicks of New York Rangers. Eigenlijk is er iedere week wel een sportwedstrijd en dit maakt het eenvoudig om er zelf één bij te wonen tijdens een bezoek aan New York. Online kan je vaak van te voren kaartjes bestellen of reserveren.

Agenda Madison Square Garden