Little Italy

little italyIn het zuiden van Manhattan ligt de buurt Little Italy. De buurt is ontstaan door de grote toestroom van Italiaanse immigranten. Ze besloten om samen met hun familie in hetzelfde gebied te gaan wonen. Het resultaat werd een groot aanbod aan diverse Italiaanse restaurants en winkels. Eén van de tegenhangers van Little Italy is China Town opgericht door de Chinese en Aziatische immigranten in New York. De laatste jaren neemt het aandeel van Aziatische immigranten steeds meer toe, waardoor Little Italy steeds meer wordt opgeslokt door China Town. Toch zijn de Canal Streets en Mulberry Street nog steeds heel herkenbaar als Little Italy. Overigens is er ook een Little Italy te vinden in de Bronx en Staten Island waarbij zelfs 44% van de inwoners van Italiaanse afkomst is.

Maffia in Little Italy

Tot aan de jaren 80 was het niet heel veilig om als toerist een bezoek te brengen aan Little Italy. Dit stadsdeel was namelijk in handen van de Maffia en grote namen hielden zich hier in de straten thuis. The Wolf, Mike Miranda, Matty The Horse zijn stuk voor stuk grote namen in de Italiaanse maffie die hier hun bende organiseerde. De straten werden hierdoor onveilig genoemd, maar gelukkig zijn ze vandaag de dag onder controle. Je kan hier nu gerust in de avond dineren in één van de lekkere Italiaanse restaurants.

Restaurants in Little Italy

Als je zin hebt in een avondje Italiaans dan raden we je zeker aan om naar Little Italy te gaan. De beste restaurants zijn te vinden in Mulberry street waar overigens ook nog eens de meeste Italiaanse restaurants te vinden zijn. Het is zelfs mogelijk om een speciale tour te maken langs de beroemdste restaurants. Je kan hierbij niet alleen genieten van heerlijke gerechten die zijn inbegrepen, maar je hoort vaak ook de verhalen achter de restaurants. De prijzen voor het eten zijn bij deze tour inbegrepen.

San Genarro

In de laatste twee weken van september wordt er in Little Italy altijd een groot Italiaans straatfeest georganiseerd. Het feest wordt San Genarro genoemd en meestal zijn er ook twee grote parades tijdens dit festival. Tijdens de optocht wordt er gelopen met een groot beeld van San Genarro. Het beeld wordt door alle straten van Little Italy getild en uiteindelijk terug gebracht naar zijn vaste verblijfplaats in de kerk. Toeristen zijn welkom om deel te nemen aan de festiviteiten en er zijn ook altijd speciale merchandise na afloop verkrijgbaar.

Shoppen voor Italiaanse merchandise

Als je naar New York gaat dan denk je natuurlijk vooral aan Amerikaanse merchandise. Toch kom je bij Little Italy speciale winkeltjes tegen met Italiaanse merchandise. Denk bijvoorbeeld aan Italiaans keramiek, etensproducten voor mee naar huis en handtassen. Daarnaast zijn er ook diverse juweliers te vinden die Italiaanse sieraden verkopen. Ondanks dat het Italiaans is past het wel een beetje bij de smeltcultuur die je tegen komt in Amerika. Het is dan ook best leuk om eens te gaan shoppen in Mulberry street en Grand Street.