The Lion King op Broadway

lion king The Lion King is een echte Broadway show die eigenlijk met geen enkele musical te vergelijken is. Het is een unieke show gemaakt in samenwerking met Elton John en Disney zelf. De show weet op een unieke manieren de dieren uit de tekenfilm tot leven te brengen. Doordat het zo anders is dan alle andere Broadway shows zijn miljoenen Amerikanen en toeristen al fan van The Lion King. Acht keer per week wordt er een show opgevoerd die iedere keer weer opnieuw is uitverkocht.

In 1998 kwam de show voor het eerst naar Broadway toe en werden er direct acht Tony Awards gewonnen. Vandaag de dag draait de show nog steeds en dit zegt natuurlijk wel wat over de kwaliteit.

Minskoff Theatre

The Lion King op Broadway wordt iedere avond uitgevoerd in de Minskoff Theater aan de West 45th Street in New York. In de zaal is plaats voor 1615 bezoekers en vrijwel iedere dag is de show volledig uitverkocht. Tijdens warme dagen in New York is er airco aanwezig om voor verkoeling te zorgen. Eventueel zijn er ook speciale stoelen voor rolstoelen. Het is ook mogelijk om met een lift naar de juiste verdieping te gaan om de show te zien. Ook voor gewone voetgangers zijn er geen trappen, maar roltrappen. De goedkoopste tickets voor The Lion King op Broadway vind je in de Mezzanine. De kaartjes zijn hier verkrijgbaar vanaf $ 89 en je zit hierbij op het balkon. Als je kiest voor de Orchestra dan zit je in de zaal zelf deze tickets zijn vaak vanaf $ 92, maar kunnen afhankelijk van je zitplaats oplopen tot $ 189. Er bestaan ook nog premium plekjes dit zijn speciale zitplaatsen recht voor het podium. Deze zitplaatsen zijn vanaf $ 215 en geven absoluut het mooiste zicht op de musical.

Online kaartjes kopen voor The Lion King op Broadway

Wij raden het aan om vooraf je kaartjes te kopen voor The Lion King op Broadway. Een week van te voren is vaak al te laat. Als je ook nog eens kiest voor een populaire musical of vakantieweek dan maak je al ver van te voren geen kans meer. Wij raden aan om tegelijk met het boeken van je vliegticket je musical kaarten te kopen. Je weet dan zeker dat je een plekje hebt tijdens een van de musicals. Het is wel belangrijk om altijd via officiële kanalen je kaartje te kopen. Soms worden er online illegale kaarten aangeboden. Deze kaarten zijn soms van dagen dat de musical is uitverkocht. Doordat de musical is uitverkocht worden ze vaak voor twee keer zoveel doorverkocht. Daarbij is het nog de vraag of het geen dubbel afgedrukte kaarten zijn. Je komt dan met je kaartje niet binnen en je hebt veel geld betaald voor de voorstelling. Koop je Lion King op Broadway kaarten dus altijd via veilige kanalen. Soms worden de kaartjes ook naar je huis gestuurd, maar er wordt soms ook al gewerkt met speciale e-tickets.