Jersey Boys op Broadway

jersey boysJersey Boys op Broadway beleefde zijn première alweer een hele tijd terug. In 2005 kwam de show voor het eerst naar Broadway en in 2006 werd de show beloont met een Tony Award voor de beste musical. De musical gaat natuurlijk over Frankie Valley en The Four Seasons. Een jongens band uit New Jersey die uitgroeide tot internationale popsterren. In de musical is niet alleen het originele verhaal van de Jersey Boys verwerkt, maar ook dertig bekende nummers. Neem bijvoorbeeld de nummers als “Can’t Take My Eyes Off You” of “Sherry”.

Iedere dag van de week is er een voorstelling en op sommige dagen treden de Jersey Boys ook nog eens in de middag op. Het is een vrolijke musical, maar er zitten ook veel emotionele stukken in. Je ziet namelijk hoe de vrienden en uiteindelijk de populaire popgroep uit elkaar valt.

August Wilson Theatre

De Jersey Boys op Broadway draait iedere avond opnieuw in het August Wilson Theatre. Je vindt het theater op West 52nd street in New York waar de borden met Jersey Boys al direct opvallen. Het theater is gebouwd in 1925 en vernoemd naar August Wilson. Dit was een speciaal moment want het was voor het eerst dat er een Broadway theater werd vernoemd naar een Afro-Amerikaan. In het theater is er ruimte voor 1275 mensen en avond aan avond zit dit theater gewoon helemaal vol met bezoekers. De shows zijn dan ook regelmatig helemaal uitverkocht. Het is dan ook niet slim om pas in de week dat je in New York aanwezig bent een kaartje te kopen. Op Time Square kan je wel heel soms geluk hebben. Je kan hier bij een speciale balie terecht om overgebleven kaarten te kopen. Als je geluk hebt dan zit Jersey Boys ertussen, maar die garantie heb je niet en je staat vaak uren van te voren in de rij. Het is dus slim om je kaartjes gewoon even van te voren te kopen. Daarnaast is het mogelijk om met een rolstoel naar het theater te komen. Voor de warme dagen is er ook airco aanwezig.

Kaartjes kopen voor de Jersey Boys op Broadway

Het is verstandig om vooraf kaartjes te kopen als je niet met lege handen wil staan. Vooral als je goedkope kaartjes wil bemachtigen dan is het slim om op tijd kaartjes voor de Jersey Boys op Broadway te kopen. Het kopen van de kaartjes kan je vooraf online doen, maar het is wel slim om dit via de officiële kanalen te doen. Er zijn genoeg websites waarbij je wordt opgelicht en je geen officiële kaarten voor de Jersey Boys krijgt. Je hebt dan een hoop geld betaald om uiteindelijk niet binnen te komen. Als je kaarten gaat kopen dan kan je kiezen voor de Mezzanine of het Orchestra. Bij de Mezzanine zit je op een balkon en heb je het minste zicht op het podium. De beste plekken vindt je in het Orchestra, maar dit zijn ook meteen de duurste kaarten. De goedkoopste kaarten voor de Jersey Boys zijn vanaf $ 92 en de duurste categorie zijn vanaf $ 152.