Jazz en blues in New York

jazzclubAls je een liefhebber bent van jazz en blues muziek dan kan je zeker weten iedere avond een uniek concert bezoeken in New York. Beide muziekstijlen zijn namelijk goed vertegenwoordigd in deze grote stad. Er zijn veel kleine podiums waar kleinschalige jazz en blues concerten georganiseerd worden, maar ook een aantal grote podia schenken hier aandacht aan. Het is absoluut een aanrader om eens een concert bij te wonen zelfs als je geen fan bent van jazz en blues. De hele sfeer die om zo’n concert heenhangt is al de moeite waard om een bezoekje te brengen. Vaak heeft een club zelf een concertagenda opgehangen met concerten die gegeven worden in de week dat jij er verblijft.

Breng een bezoek aan Harlem

De wijk Harlem is absoluut een aanrader als je een jazz en blues liefhebber bent. In de jaren twintig beleefde de wijk zijn hoogtij dagen en waren er wel twintig jazz clubs te vinden in één straat. In één van deze straten werd ook de grote heldin van de Jazz en blues wereld ontdekt Billy Holiday. Liefhebbers van jazz en blues moeten in New York absoluut hier eens een club bezoeken. Proef de sfeer en combineer het gewoon met een dagje uit in deze wijk. Overdag kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het speciale Jazz museum.

Lincoln Center in New York

De beste jazz muziek kan je vinden in het Loncoln Center dit is natuurlijk het culturele hart van de stad New York. Naast ballet voorstellingen en opera’s kan je hier ook terecht in speciale zalen gericht op jazz muziek. Alleen de grootste jazz artiesten mogen hier optreden en er is eigenlijk voor ieder wat wils te vinden. In de grootste zaal de Rose Theater is er ruimte voor 1233 jazz en blues liefhebbers.

Aanstormend jazz en blues talent in New York

Buiten genieten van jazz en blues muziek is het misschien nog leuker om het aanstormende talent te ontdekken. De Smalls Jazz Club in Greenwich Village bestaat al vanaf 1993 en biedt talenten de kans om te performen. Alleen de beste jazz en blues talenten van New York krijgen hier een kans. Het avondvullende programma begint om 19.30 en vaak zijn er twee a drie artiesten die een optreden geven. Entree kost standaard $ 20 per persoon en het is slim om even van te voren je kaarten te kopen.

Vooraf kaartjes kopen voor jazz en blues in New York

Zowel onder de locals als de toeristen is een jazz of blues concert de moeite waard. Dit betekend dat kaartjes ook al snel zijn uitverkocht. Het is slim om van te voren je kaartje online te kopen om geen concert mis te lopen in de korte periode dat je in New York verblijft. Als je naar een club gaat dan betaal je gemiddeld $ 20 voor een kaartje. Ga je echt naar de grote artiesten in het Lincoln Center? Dan is het afhankelijk van de artiest en zitplaats tussen de € 50 en € 120 voor een kaartje.