Hotels New York

hotel new yorkEen hotel in New York kan je natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Het is een grote stad dus de keuze uit hotels is ook groot. Ondanks dat het een grote stad is met een groot aanbod in hotels is het één van de populairste steden in Amerika. Je zal merken dat bepaalde hotels snel zijn volgeboekt vooral de bekende namen of hotels in de buurt van de bezienswaardigheden. Als je laat boekt dan heb je misschien een aanbieding, maar je moet er ook rekening mee houden dat je vaak niet meer in je favoriete wijk terecht kan.

Ontbijten in New York

In Europa zijn we vaak gewend dat een ontbijtbuffet is inbegrepen of je voor een bijbetaling hiervoor gebruik kan maken. In New York heb je te maken met het Amerikaanse systeem voor ontbijten. De Amerikanen gaan ervanuit dat je buiten de deur eet want dat doen ze zelf ook het liefste. Hierdoor vind je vooral in goedkopere hotels geen ontbijt of ontbijtbuffet. Is er toch een mogelijkheid om ontbijt bij te boeken? Informeer dan goed waar het ontbijt eigenlijk uit bestaat. Het komt heel vaak voor dat het ontbijt bestaat uit één muffin met wat sap. Hier wil je natuurlijk niet voor bijbetalen en dan kan je misschien beter buiten de deur ontbijten. Gelukkig zijn er meestal wel genoeg ontbijtrestaurants in de buurt van je hotel. Mocht je in de buurt zijn dan is Tick tock diner in New York een aanrader. Je vind hier 24 uur per dag een zeer uitgebreid ontbijt. Zelfs s’avonds of midden in de nacht kan je hier terecht voor een ontbijt.

Wijken in New Yorkhotels new york

Als je voor het eerst een vakantie gaat boeken in New York dan krijg je te maken met de wijken of buurten waar je uit mag kiezen. Manhatten is de bekendste wijk en natuurlijk ook de duurste wijk om in te verblijven. Het kan soms een stuk goedkoper zijn om ergens anders te verblijven. Door het openbaar vervoer van New York dat perfect geregeld is kom je toch nog snel bij de bekende bezienswaardigheden. Vaak wordt gedacht dat andere wijken gevaarlijk zijn, maar dit is absoluut niet waar als je weet waar je zit. Eén van de wijken waar Nederlanders zich thuis voelen is Brooklyn met veel Nederlandse invloeden. De wijk werd dan ook opgericht door Nederlandse inwoners uit Breukelen. Er zijn hier wel slechte buurten, maar hier zijn geen hotels gevestigd. Over het algemeen kan je prima rondlopen zonder gevaar in Brooklyn. Het openbaar vervoer met Manhattan is goed geregeld en vergeet ook zeker de Brooklyn Bridge niet uit de films en series op tv.

Ligging van een hotel

Het is handig om op een plattegrond te kijken waar een hotel precies ligt. Als je in de buurt van een metrostation verblijft dan zit je eigenlijk altijd goed. De metro is namelijk de voordeligste methode om rond te reizen door New York. Je kan vanaf ieder metrostation werkelijk de hele stad ontdekken en zelfs erbuiten.

Ben je op zoek naar een goed en goedkoop hotel in New York? Bekijk dan alle informatie van het Yotel.