Hostels in New York

hostel new yorkNew York is een prachtige stad en een goedkope vlucht is met goed zoeken wel te regelen. Maar een goedkoop hotel blijft nog altijd erg lastig. Hostels in New York kunnen wel een oplossing bieden voor reizigers met een beperkt budget die toch echt graag een keer naar de Big Apple op vakantie willen.

De meeste hostels worden bezocht door backpackers en online kan je dan ook de reviews terug lezen van backpackers die je voorgingen. Een hostel is tot wel 90% goedkoper dan een overnachting in een hotel. Vooral in een relatief dure stad als New York kan een hostel uitkomst bieden.

Slaapzalen voor mannen en vrouwen

Eén van de voordeligste manieren om in een wereldstad als New York te verblijven is door te kiezen voor slaapzalen. Als je samen met je vriend naar de Big Apple reist dan wil je natuurlijk wel bij elkaar slapen. Je kan dan kiezen voor een gemengde slaapzaal, maar als je als vrouw of man alleen op reis bent dan wil je dit misschien liever niet. Je kan dan kiezen voor aparte slaapzalen voor mannen en vrouwen. Hoe meer mensen er op een slaapzaal slapen, hoe voordeliger een tripje New York wordt. Naast het delen van een slaapzaal is er vaak ook een gedeelde badkamer. Het voordeel van hostels in New York is dat je vaak heel voordelig kan blijven slapen midden in het centrum. Je spullen bewaar je uiteraard veilig in een locker. Vaak is er ook een grote keuken aanwezig waar je zelf gebruik van mag maken om te koken. Het is meestal een leuke plek om andere backpackers te ontmoeten en samen eten te koken. Je kan zo de kosten delen en extra besparen.

Twee persoonskamers in hostels in New York2 person room

Vaak is er bij hostels in New York het beeld van gigantische slaapzalen met stapelbedden. In veel situaties is dit ook echt zo en hier betaal je natuurlijk ook de lage prijs voor. Toch ziet niet iedereen het zitten om op een grote slaapzaal te logeren. Het is dan handig om te weten dat er ook gewoon tweepersoonskamers bestaan in hostels. Je kan hier samen met je reispartner verblijven. Ondanks dat je wel een privé slaapkamer hebt is er meestal wel een gedeelde badkamer. De privé badkamers zijn erg simpel, maar je betaalt een stuk minder dan in een hotel in New York.

Hippe hostels in New York

Vaak hebben hostels een beetje een armoedig imago, maar dit is absoluut niet zo. Backpackers zijn hip en dit is de reden dat de hostels zo gebouwd zijn dat ze jongeren aantrekken. Het wordt weer aantrekkelijk om voordelig een kamer te delen met andere backpackers. Zo zijn de meeste kamers modern vormgegeven en zijn de stapelbedden vervangen voor normale tweepersoonsbedden. Veel backpackers willen eigenlijk niets anders meer vooral vanwege het contact met andere backpackers. Je kan vaak samen koken of met zijn alle besluiten om iets leuks te gaan doen. Vooral als je alleen bent dan is het natuurlijk veel leuker om samen een wereldstad als New York te ontdekken.