Hop on Hop off bussen

hop on hop offAls je binnen een kort tijdbestek New York wil ontdekken en je echt alles gezien wilt hebben dan zijn de Hop on Hop off bussen een slimme investering. Deze bussen vervoeren toeristen door de stad heen zonder dat je gebruik hoeft te maken van andere vervoersmiddelen. Vaak koop je de kaartjes voor 24 uur of 48 uur. Tijdens dit tijdsbestek kan je met de speciale New York Hop on Hop Off bussen reizen.

Een ervaren New Yorker verteld je alles over de bezienswaardigheden die je tegenkomt. Uiteraard kan je uiteindelijk besluiten om bij bepaalde bezienswaardigheden uit te stappen om nog meer te weten te komen. Na afloop stap je weer gewoon op de nieuwe hop on hop off bussen bij de bezienswaardigheid waar je bent uitgestapt.

Open bussen voor extra zicht

Het is mits het weer het toelaat leuk om bij de hop on hop off bussen bovenop te gaan zitten. Je hebt hier echt de ruimte om eens om je heen te gaan kijken. Vaak zit de gids ook bovenop, maar door zijn microfoon kan je natuurlijk ook beneden luisteren wat hij te vertellen heeft. Doordat de bussen bovenop open zijn heb je hier wel vrij zicht om eens om je heen te gaan kijken. Meer dan 40 stops zijn er verspreid over de stad en je komt langs diverse bezienswaardigheden. Eventueel zijn er twee routes die je kan volgen namelijk downtown en uptown. Doordat de bussen doorlopend rijden kan je telkens weer opstappen zonder dat je lang hoeft te wachten.

Speciale nachttoer met de hop on hop off bussennighttour new york

De kaartjes zijn meestal 48 uur geldig dit betekend dat je ze de hele dag kan gebruiken. Overdag kan je de kaartjes gebruiken om de verschillende bezienswaardigheden te ontdekken. Naast de verschillende bezienswaardigheden zijn er ook speciale nacht tours waar je gewoon aan kan deelnemen met je normale kaartjes. New York is tenslotte de city that never sleeps en s’nachts wordt de stad ontzettend indrukwekkend met de duizenden lichtjes. Tijdens de nachttour kan je alleen niet uitstappen en wordt je begeleid door een ervaren gids die je alles verteld over New York by night. De nachttour geeft je echt een inzicht in de wijken Brooklyn en de Bronx.

Hop on Hop Off Ferry

Als je kaartjes koopt voor de Hop on Hop off bussen dan kan je ook gebruik maken van de hop on hop off ferry. Tijdens het boottochtje kan je lekker blijven zitten en genieten van het uitzicht van de skyline van New York. Naast de skyline is het ook mogelijk om locaties als Lower Manhattan en Brooklyn te bezoeken waar de ferry o.a. stopt. Daarnaast is het een leuke manier om eens de haven van New York te ontdekken als je op deze speciale ferry opstapt.