Hardlopen in New York

hardlopenWandel eens door New York heen op een willekeurige plaats en de kans is groot dat je een hardloper tegenkomt. Het is de nummer één volkssport van New Yorkers en je ziet ze dan ook regelmatig hardlopen in hun trainingspak. De populairste plek voor joggers is natuurlijk Central Park, maar je kan ook op andere plekken hardlopen. Niemand kijkt er vreemd van op als je in de ochtend een stukje gaat hardlopen. Hardlopen in de avond wordt niet altijd aangeraden op specifieke plaatsen zoals in Central Park kan het zelfs gevaarlijk zijn.

Hardlopen in Central Park

De populairste plek voor hardlopen in New York is natuurlijk Central park. Er ligt een goed stuk asfalt en als je de speciale route loopt dan ben je acht kilomater zoet. Het is ook leuk om je eens onder de locals te begeven. Je komt soms enkele geconcentreerde hardlopers tegen, maar soms ook meidenclubjes die het niet zo serieus neemt. Dik, dun, oud en jong ze lopen allemaal samen in Central Park. Niemand zal je dan ook raar staan aankijken als je in je trainingspak gaat hardlopen. De heren lopen vaak met een ontbloot bovenlijf en vrouwen met een sporttopje. Het enige nadeel van hardlopen in New York is dat je soms aardige heuvels moet bedwingen. Maar je hebt zo wel de calorieën van je hamburger er goed afgerend. Overigens wordt het afgeraden om hier nog te gaan hardlopen in de avond. Als het donker wordt kan Central Park een gevaarlijke plek zijn om te gaan hardlopen.

Hudson River Park

De Hudson River en New York zijn natuurlijk met elkaar verbonden. Als je al een paar ochtenden hebt hardgelopen in Central Park dan is het nu misschien tijd voor iets anders. Een andere populaire bestemming onder New Yorkers is de Hudson River Park. Je kan hier hardlopen met op de achtergrond de prachtige skyline van New York en natuurlijk de Hudson river. Neem gerust eens de metro naar deze plek en bevind je onder de locals als je gaat hardlopen in New York. Je zal merken dat het een unieke ervaring is en een kans om kennis te maken met andere locals.

Hardlopen over de Brooklyn Bridge

De Brooklyn Bridge is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de New York marathon. Iedereen die deze marathon een keer wil lopen moet natuurlijk eens gaan hardlopen over de Brooklyn Bridge. Uiteraard zijn er genoeg toeristen die dit ook eens willen uitproberen, maar er zijn ook locals deze afstand lopen. Je rent hierbij een rondje waarbij je begint in Brooklyn waarbij je rent naar de Manhattan Bridge om vanuit hier hard te lopen naar de Brooklyn Bridge terug naar Brooklyn. Tijdens het rondje mag je steile hellingen beklimmen en loop je ongeveer acht kilometer. Het is natuurlijk ook een leuk rondje om te wandelen, maar nog leuker om hard te lopen. Bewijs jezelf tegenover de echte New Yorkers en ga ook eens hardlopen in New York. Je ziet direct alle bekende trekpleisters die je graag eens had willen zien.