Greenwich village

greenwich villageAls je in New York eventjes hunkert naar een stukje Europa binnen deze grote stad dan is het een aanrader om een bezoekje te brengen aan Greenwich village. De wijk ligt in Manhattan en staat bekend om de knusse laagbouw. Oorspronkelijk werd dit stukje uiteraard gesticht door de Nederlanders die het Groenwijck noemde. Dit werd vervolgens vrij vertaald naar het Engels in Greenwich Village. Het is een gezellige buurt om gewoon eens door heen te wandelen vooral op een zondagmiddag. Doordat hier veel laagbouw te vinden is zal je merken dat de zonnestralen de inwoners wel bereiken bij mooi weer. Het is dus heerlijk om hier eens van het zonnetje te genieten.

Populair in Amerikaanse tv-series

Greenwich Village werd vooral wereldberoemd door de opnames van tv-series. Veel Amerikaanse tv-series vinden het heerlijk om hun opnames te maken en een aantal bekende tv-series zijn hier dan ook groot geworden. Neem bijvoorbeeld de beroemdste vrienden uit New York, Friends. Ze beleefde heel veel mooie tijden in Central Perk. Helaas bestaat de koffieshop niet echt, maar kan je wel terecht bij The Little Owl waar Central Perk op is gebaseerd. Grappig feitje is dat The Little Owl zich onder het appartement van Monica en Rachel bevind. Je vind het restaurant aan Bedford Street 90 en ze hebben overigens een heerlijke menukaart. Overigens komt de buurt ook voor in Sex and the City. Op nummer 66 Perry Street woonde het hoofdpersonage Carrie Bradshaw.

Pizza en Spiderman

Het klinkt een vreemde combinatie maar je komt het tegen in Greenwich Village. Op Carmine Street vind je Joe’s Pizza waar ze één van de heerlijkste New York pizza’s verkopen. De pizza zaak is te zien in de film Spiderman 2 zodat je lunch direct als een soort bezienswaardigheid in New York kan zien. Mocht je echt een pizza liefhebber zijn dan zijn de pizza’s van Joe heerlijk, maar in Bleecker Street vindt je John’s Pizza. Overigens vind je hier de lekkerste pizza’s uit New York. Je hoeft hiervoor dus niet eens naar Little Italy te gaan. Overigens vind je hier nog veel meer lekkere pizza’s. Het is daarom zelfs mogelijk om een speciale pizza tour te maken waarbij je de lekkerste pizza tentjes leert ontdekken.

Homo wijk

Greenwich Village heeft een historie als het aankomt op homo acceptatie. Rondom Sheridan Square werd zelfs een opstand georganiseerd voor de bewustwording van homo’s. De inwoners zijn er dan ook trots op dat ze een revolutie hebben gevestigd in Amerika door op te komen voor de rechten van homo’s. Ze noemen zich dan vol trots een homo wijk. Overigens kan je hier geen gay bars verwachten, maar gewoon een acceptatie voor iedereen die homo is. Daarnaast woont bijna de complete homo gemeenschap in Greenwich Village doordat ze hier geaccepteerd worden om wie ze zijn. Daarnaast zijn er veel toeristen die een bezoek brengen aan de wijk vanwege de filmlocaties en pizza’s. Hierdoor zijn er diverse optredens van straatmuzikanten die zorgen voor gezelligheid en hopen ooit nog eens ontdekt te worden.