Fietsen in New York

fietsenNew York is een prima stad om met de fiets af te leggen. Als je nog nooit naar de stad gekomen bent dan raden we je aan om eerst even te wennen aan het drukke verkeer. Kies anders eens voor een route die speciaal aangelegd is voor fietsers zoals in Central park. Je hebt dan geen last van ander verkeer zoals auto’s en taxi’s. Daarnaast zijn er ook niet zoveel regels om je aan te houden. Er zijn soms speciale fietspaden, maar er zijn ook paden zelfs in Central Park waar je niet mag fietsen. Let hier goed op want er wordt streng op gecontroleerd. Voor de rest kan je prima fietsen op de bicycle lanes die aangelegd zijn langs de wegen.

Een fiets huren in New York

Fietsen in New York blijkt helemaal in te zijn en dit kan je zien aan het aantal bedrijven dat een fiets verhuren. Vooral rond grote trekpleisters die vaak bezocht worden met de fiets schieten de bedrijfjes als paddenstoelen uit de grond. Het resultaat is een grote concurrentie in de prijs, waardoor het steeds goedkoper is om een fiets te huren. Soms kan je al voor een paar euro twee uur lang een fiets huren. Overigens is het in Amerika en dus ook in New York heel normaal om met een fietshelm te fietsen. Vooral met het drukke verkeer kan dit een aanrader zijn om gewoon te dragen. Je krijgt deze vaak standaard gratis bij een fiets huren. Het dragen van een fietshelm is voor kinderen onder de 18 jaar overigens verplicht.

Fietsen door Central Park

Fietsen in New York is natuurlijk het leukste door Central Park. Het park is zo groot dat je met wandelen het park lang niet helemaal kan zien. Met de fiets verplaats je jezelf natuurlijk een stuk sneller, waardoor het ineens mogelijk wordt om een groot stuk van het park te zien. Er is een speciale route aangelegd waarbij je een soort rondje door het park kan fietsen. Je begint hierbij op 59th street bij de kruising met 72nd street. Hier in de buurt zitten ook diverse bedrijven die fietsen verhuren. Tijdens het rondje door het park kom je langs de beroemde Central Park Carousel, maar ook langs het beroemde meer met de bootjes. Uiteraard kom je ook langs de Sheep Meadow waar alle locals samen komen om even te genieten van de zon. Dit rondje duurt anderhalf uur, maar als je ook nog wil stoppen raden we aan de fiets minimaal drie uur te huren.

Fietsen over de Brooklyn Bridge

Het is een unieke manier om over de brug heen te gaan en je hebt ook nog eens het mooiste uitzicht op New York. Fietsen in New York kan niet zonder een overtocht over de Brooklyn Bridge. Huur een fiets in de buurt en maak zelf deze unieke overtocht over de brug heen.