Bezoek het Empire State Building: Iconisch Uitzicht in New York

empire state building

Als je naar New York reist, is een bezoek aan het Empire State Building een must-do activiteit! Dit iconische gebouw staat bekend om zijn ongelooflijke uitzicht op de stad en is een van de meest herkenbare bezienswaardigheden ter wereld.

Of je nu voor het eerst de stad bezoekt of er al meerdere keren bent geweest, het uitzicht vanaf het Empire State Building blijft adembenemend. Je kunt genieten van een panoramisch uitzicht van 360 graden over New York en verder.

Lees verder voor meer informatie over hoe je tickets kunt kopen, wat je kunt verwachten tijdens je bezoek, en enkele interessante feiten over het gebouw.

In het kort

 • Het Empire State Building biedt een onvergetelijk uitzicht op de stad New York
 • Je kunt tickets kopen om de Observatory Levels te bezoeken
 • Als je de stad op een unieke manier wilt ervaren, dan mag een bezoek aan het Empire State Building niet ontbreken.

Tickets voor het Empire State Building

Een bezoek aan het Empire State Building mag niet ontbreken tijdens jouw reis naar New York. Om de wachtrijen bij de kassa’s te vermijden, is het aanbevolen om jouw tickets online te kopen. Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw ticket te kopen, waaronder:

Website Prijs Opmerkingen
Empire State Building officiële website € 38,- Inclusief toegang tot de 86e en 102e verdieping.
GetYourGuide € 42,- Inclusief voorrangstoegang en toegang tot de 86e verdieping.
Viator € 48,- Inclusief voorrangstoegang en toegang tot de 86e verdieping. Mogelijkheid tot het kopen van een tour.

Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen variëren afhankelijk van het seizoen en de dag van de week. Bovendien zijn er verschillende kortingen beschikbaar voor studenten, senioren en militairen. Het is aanbevolen om jouw ticket van tevoren te kopen om te voorkomen dat je in de rij moet staan bij de kassa’s.

Het hoogste gebouw in de stad

Het Empire State Building is met zijn 381 meter het hoogste gebouw in de stad New York. Dit iconische gebouw heeft jarenlang deze titel gedragen en is een belangrijk onderdeel van de skyline van de stad geworden. Het gebouw is zo hoog dat het op heldere dagen mogelijk is om vanaf de top vijftig kilometer ver te kijken!

De bouw van het Empire State Building begon in 1930 en duurde iets meer dan een jaar. Ondanks dat het gebouw nu bekend staat als een van de meest iconische gebouwen ter wereld, was het niet meteen een groot succes. Het duurde enkele jaren voordat alle kantoorruimtes verhuurd waren en het gebouw winstgevend werd.

Naast zijn hoogte is het Empire State Building ook bekend vanwege zijn indrukwekkende architectuur. Het gebouw is in art-decostijl gebouwd, een stijl die in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw populair was. De versieringen op het gebouw zijn geïnspireerd op de geometrische patronen die in die tijd populair waren.

Als je een bezoek brengt aan het Empire State Building, zul je meteen begrijpen waarom dit gebouw zo beroemd is. Het uitzicht vanaf de top is werkelijk adembenemend. Je kunt vrijwel alle delen van Manhattan zien, evenals delen van Brooklyn, Queens en New Jersey. Daarnaast biedt het gebouw ook andere attracties, waaronder een interactieve tentoonstelling over het gebouw en een souvenirwinkel.

Als je geïnteresseerd bent in architectuur en geschiedenis, is het Empire State Building ook zeker een bezoek waard. Het gebouw heeft een belangrijke rol gespeeld in de Amerikaanse geschiedenis en het is interessant om meer te leren over de bouw en evolutie van dit iconische gebouw.

Geschiedenis van het Empire State Building

Het Empire State Building is een iconische wolkenkrabber in de stad New York. Het was destijds een van de hoogste gebouwen ter wereld en is tegenwoordig nog steeds een van de populairste toeristische attracties in de stad. Maar wist je dat de bouw van dit geweldige gebouw slechts 410 dagen heeft geduurd?

De bouw begon in maart 1930 en werd voltooid in april 1931. Het was het hoogste gebouw ter wereld tot 1971, toen het World Trade Center werd gebouwd. In de jaren 40, 50 en 60 was het Empire State Building een populair doelwit voor zelfmoorden. Er zijn in die tijd in totaal 36 zelfmoorden gepleegd vanaf het gebouw.

Het Empire State Building heeft ook een rijke geschiedenis als filmlocatie. Het is te zien in vele beroemde films, waaronder King Kong, Sleepless in Seattle en An Affair to Remember. Het gebouw heeft ook gediend als het decor voor vele beroemde televisieprogramma’s.

“Niemand heeft het recht om zichzelf of een ander van het leven te beroven vanaf dit geweldige gebouw.” – John J. Raskob, voorzitter van de Raad van Bestuur van Empire State Building Company

Na de tragische gebeurtenissen van 11 september 2001 werd het Empire State Building de hoogste wolkenkrabber in New York City. Het blijft een symbool van de stad en een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de Verenigde Staten en de rest van de wereld.

Bezienswaardigheden in New York

Nadat je hebt genoten van het adembenemende uitzicht vanaf het Empire State Building, zijn er nog tal van andere bezienswaardigheden en landmarks in New York om te ontdekken. Een van de meest iconische bezienswaardigheden is natuurlijk het Vrijheidsbeeld, dat je kunt bezoeken met een ferry vanuit Battery Park. Een andere must-visit locatie is Times Square, het bruisende hart van de stad waar je theaters, neonlichten en tal van winkels en restaurants vindt.

Een andere populaire attractie in New York is Central Park, een uitgestrekt park in het midden van Manhattan. Hier kun je urenlang wandelen, fietsen, picknicken en genieten van de prachtige natuur. Andere bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn, zijn het Metropolitan Museum of Art, het American Museum of Natural History en het 9/11 Memorial and Museum.

Top bezienswaardigheden in New York:

 • Vrijheidsbeeld
 • Times Square
 • Central Park
 • Metropolitan Museum of Art
 • American Museum of Natural History
 • 9/11 Memorial and Museum

Vanaf het Empire State Building kun je ook andere beroemde landmarks zien, zoals het Chrysler Building, het Rockefeller Center en het One World Trade Center. Het is echt een unieke manier om de stad te ontdekken en alle hoogtepunten van bovenaf te zien.

Architectuur van het Empire State Building

Het Empire State Building is een iconisch voorbeeld van de Art Deco-stijl. Het werd ontworpen door William F. Lamb van het architectenbureau Shreve, Lamb and Harmon. Het gebouw is gebouwd met een stalen frame en bekleed met kalksteen en graniet. Het heeft 102 verdiepingen en is 381 meter hoog.

De torenspits van het Empire State Building is oorspronkelijk ontworpen als een plek voor luchtschepen om aan te meren en passagiers op te halen. Dit is echter nooit gebeurd vanwege de sterke winden op die hoogte.

360 graden uitzicht over New York

Als je het Empire State Building bezoekt, krijg je de kans om te genieten van een van de meest adembenemende uitzichten ter wereld. Vanaf de observatiedekken op de 86e en 102e verdieping heb je een 360 graden uitzicht over de stad die nooit slaapt.

Vanaf de top van het Empire State Building kun je de hele stad New York overzien, van de Brooklyn Bridge tot Central Park. Het is zelfs mogelijk om op een heldere dag tot vijftig mijl ver te kijken.

Er zijn meerdere observatiedekken waar bezoekers het uitzicht kunnen bewonderen. Het bovenste dek, op de 102e verdieping, biedt een nog indrukwekkender uitzicht over de stad en de omliggende gebieden.

Op het observatiedek is een interactieve tentoonstelling waar je meer kunt leren over de geschiedenis en architectuur van het gebouw. Je kunt er ook genieten van een hapje en een drankje terwijl je het ongelooflijke uitzicht bewondert.

Fotomogelijkheden bij het Empire State Building

Als je een bezoek brengt aan het Empire State Building, wil je natuurlijk foto’s maken om je ervaring te delen met anderen. Er zijn veel verschillende fotomogelijkheden rondom het gebouw.

 • Bij de ingang van het gebouw zijn er talloze mogelijkheden voor foto’s van de buitenkant, inclusief de iconische marquee met de naam van het gebouw.
 • Binnenin het gebouw zijn er verschillende fotoplekken, waaronder een replica van King Kong op de 86e verdieping.
 • Op de observatiedekken kun je foto’s maken van het ongelooflijke uitzicht over de stad. Er zijn ook fotomogelijkheden met de skyline van New York op de achtergrond.

Let op, er zijn enkele restricties op het maken van foto’s op het Empire State Building. Er zijn bijvoorbeeld geen selfie-sticks toegestaan op het gebouw, en professionele fotoapparatuur is alleen toegestaan met speciale toestemming.

Bezoek het Empire State Building

Als je het Empire State Building wilt bezoeken, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Het gebouw is dagelijks geopend van 8.00 uur tot 2.00 uur. Het is aan te raden om vooraf online tickets te kopen, zodat je niet in de rij hoeft te staan. Er zijn verschillende ticketopties beschikbaar, zoals express-tickets waarmee je de wachtrij kunt overslaan en vip-tickets met extra voordelen.

Als je het Empire State Building gaat bezoeken, is het ook handig om te weten dat het tijdens vakanties en weekenden erg druk kan zijn. Het beste moment om te gaan is doorgaans op een doordeweekse dag in de vroege ochtend of late avond. Zo kun je de drukte vermijden en genieten van het uitzicht zonder al te veel mensen om je heen.

Interessante feiten over het Empire State Building

Je denkt misschien alles al te weten over het Empire State Building, maar er zijn nog heel wat interessante weetjes over dit iconische gebouw te ontdekken. Hieronder hebben we een aantal opvallende feiten voor je op een rijtje gezet:

Feit Beschrijving
1 De bouw van het Empire State Building duurde slechts 1 jaar en 45 dagen
2 Het gebouw heeft 6.514 ramen
3 Er zijn meer dan 73 liften in het Empire State Building
4 Het gebouw heeft een eigen postcode: 10118
5 Het Empire State Building heeft inmiddels meer dan 30 miljoen bezoekers mogen verwelkomen

Maar dat is nog lang niet alles. Wist je bijvoorbeeld dat het Empire State Building tijdens de Tweede Wereldoorlog dienst deed als uitkijkpost voor vijandelijke vliegtuigen? Of dat het dak van het gebouw vaak wordt gebruikt als antenne voor radio- en televisiezenders? Het Empire State Building is een waar icoon en heeft meer te bieden dan alleen een prachtig uitzicht.

Fotomogelijkheden bij het Empire State Building

Het Empire State Building biedt enkele van de meest spectaculaire fotomogelijkheden in New York City. Hier zijn enkele tips om de beste foto’s te maken tijdens je bezoek:

 • Zorg dat je camera volledig is opgeladen en dat je voldoende geheugenruimte hebt voor al je foto’s.
 • Vermijd het gebruik van de flitser, omdat dit de glazen ramen kan weerspiegelen.
 • Als je buiten foto’s maakt, zorg er dan voor dat je op een heldere dag komt, zodat je de stad in al zijn glorie kunt vastleggen.
 • Als je binnen foto’s maakt, kun je het beste een statief gebruiken om scherpe, heldere foto’s te maken zonder de trillingen van je hand.
 • Vergeet niet om ook foto’s te maken van het Empire State Building zelf! De Art Deco architectuur is net zo indrukwekkend van dichtbij als van veraf.

Vergeet niet om te genieten van het prachtige uitzicht en de unieke fotomogelijkheden die het Empire State Building te bieden heeft.

Het Empire State Building ervaren

Je hebt nu alles gelezen over het iconische Empire State Building en de adembenemende uitzichten vanaf dit hoogste gebouw in New York City. Het is nu tijd om het zelf te ervaren!

Je kunt tickets kopen voor het Empire State Building via de officiële website of ter plaatse. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de openingstijden en de beste tijden om te bezoeken, om wachttijden te vermijden en te genieten van rustige uitzichten.

Plan je bezoek

Bekijk zeker ook de andere attracties in New York, of maak je bezoek aan het Empire State Building onderdeel van een grotere reis. Vergeet je camera niet, want er zijn talloze fotomogelijkheden om de indrukwekkende uitzichten vast te leggen.

En wist je dat het Empire State Building veel interessante feiten kent? Zo was het gebouw bij de oplevering het hoogste gebouw ter wereld en heeft het een prominente rol gespeeld in verschillende bekende films.

Kortom, een bezoek aan het Empire State Building is een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen tijdens je bezoek aan New York!

Vragen & antwoorden

Kan ik mijn tickets voor het Empire State Building online kopen?

Ja, het is mogelijk om tickets voor het Empire State Building online te kopen. U kunt dit doen via de officiële website of andere betrouwbare online ticketverkoopplatforms.

Wat zijn de ticketprijzen voor het Empire State Building?

De ticketprijzen voor het Empire State Building variëren, afhankelijk van het type ticket en de ervaring die u wilt hebben. Het is raadzaam om de website te raadplegen voor de meest actuele prijzen en beschikbare opties.

Zijn er kortingen beschikbaar voor toegang tot het Empire State Building?

Ja, er zijn verschillende kortingen beschikbaar voor toegang tot het Empire State Building. Deze kunnen variëren van studentenkortingen tot groepskortingen. Zorg ervoor dat u de website raadpleegt voor de beschikbare kortingen en de bijbehorende voorwaarden.

Hoe hoog is het Empire State Building?

Het Empire State Building is ongeveer 443 meter hoog, inclusief de antenne. Het was lange tijd het hoogste gebouw ter wereld en blijft een indrukwekkend symbool van architectonische grootsheid.

Wat is de architecturale stijl van het Empire State Building?

Het Empire State Building is gebouwd in de Art Deco-stijl, die populair was in de jaren 1920 en 1930. Het heeft kenmerkende details zoals de gedetailleerde gevel en de karakteristieke top met de antenne.

Wat zijn enkele andere bezienswaardigheden in New York waar ik van kan genieten tijdens mijn bezoek aan het Empire State Building?

Naast het Empire State Building zijn er tal van andere bezienswaardigheden in New York die de moeite waard zijn om te bezoeken. Enkele populaire locaties zijn Central Park, Times Square en het Vrijheidsbeeld.

Op welke tijdstippen is het Empire State Building geopend?

Het Empire State Building is dagelijks geopend van ’s ochtends vroeg tot laat in de avond. De exacte openingstijden kunnen variëren, dus het is raadzaam om de website te raadplegen voor de meest actuele informatie.

Zijn er specifieke beste tijden om het Empire State Building te bezoeken?

Over het algemeen wordt aanbevolen om vroeg in de ochtend of laat in de avond het Empire State Building te bezoeken om drukte te vermijden. Dit kan resulteren in kortere wachttijden en een meer ontspannen ervaring.

Mag ik foto’s maken bij het Empire State Building?

Ja, fotografie is toegestaan bij het Empire State Building. Er kunnen echter beperkingen gelden, zoals het gebruik van statieven of flitsen. Zorg ervoor dat u de richtlijnen volgt die zijn ingesteld door het gebouw en het personeel.

Wat zijn enkele interessante feiten over het Empire State Building?

Enkele interessante feiten over het Empire State Building zijn onder andere dat het in slechts 410 dagen werd gebouwd, dat het jarenlang het hoogste gebouw ter wereld was en dat het in veel beroemde films is verschenen.