Empire State Building Tour

empire state buildingDe Empire State Building Tour is één van de populairste attracties van New York. Het gebouw was tot de bouw van de Twin Towers het hoogste gebouw van de stad en een tijdje het hoogste gebouw van de wereld. Het gebouw werd ook gebouwd om het hoogste gebouw van de stad te worden. Dit was namelijk een competitie met andere gebouwen in de buurt.

Na 9/11 kreeg de Empire State Building opnieuw de status van hoogste gebouw van de stad New York. Inmiddels is de nieuwe WTC geopend, waardoor het gebouw weer op de tweede plaats staat. Populair aan een bezoek aan de stad is de Empire State Building Tour. Je leert hier alles over de geschiedenis en bouw van het gebouw, maar je mag ook een kijkje nemen op het observatiedeck van de Empire State Building.

Het interieur tijdens de Empire State Building Tour

De Empire State Building is één van de weinige gebouwen in Amerika met een interieur dat is uitgeroepen tot een nationaal erfgoed. Het interieur van dit prachtige gebouw is niet alleen adembenemend mooi, maar ook nog eens beschermd. In 2009 is het interieur nog recent gerenoveerd. Een renovatie die ongeveer 18 maanden duurde. Eén van de hoogtepunten is het art-deco plafond. Het plafond is gemaakt met 18 karaats goud en dit maakt het allemaal extra indrukwekkend.

Main Deck

De eerste stop na het bezoeken van de exposities over de bouw van de Empire State Building is het Main Deck op de 86th verdieping. De Main Deck is in de openlucht en is het decor geweest voor diverse films en tv-series. Je hebt hier een uitzicht van 360 graden over New York en bij helder weer kan je zelfs nog verder dan New York kijken. Tijdens je uitzichtmoment herken je natuurlijk prachtige bezienswaardigheden zoals de Brooklyn Bridge, Hudson River, Central Park, Time Square en uiteraard het Vrijheidsbeeld.

Top Deck

Als je echt het complete uitzicht over de stad wilt hebben dan ga je naar de Top Deck op de 102de verdieping van het gebouw. Dit is niet meer buiten, maar achter glas waarbij je voor het eerst Central Park helemaal kan zien vanuit de lucht. Tijdens een heldere dag kan je tot wel 80 mijl ver kijken vanaf de Top Deck. De weg naar het Top Deck is ook heel bijzonder want dit gebeurd in een glazen lift. Je ziet zo de verdieping letterlijk voorbij komen tijdens je reis naar boven.

Kaartjes kopen voor de Empire State Building Tour

Als je lange wachtrijen wil voorkomen dan kan je het beste vooraf kaartjes kopen. Daarna dien je nog wel in de rij te staan voor de lift zelf. Doordat dit de populairste attractie is van New York sta je gemiddeld 1,5 uur in de rij voor de lift. Heb je een fast pass of een New York City Pass? Dan sta je een half uur in de rij. Je kan dus een uur van je kostbare tijd in New York besparen met een New York City Pas.