Concerten in New York

concert new yorkMet concerten in New York dan zit je in deze wereldstad eigenlijk helemaal goed. Het uitgaansleven is bij de New Yorkers absoluut heilig. Het uitgaansleven bestaat niet alleen uit het bezoeken van clubs of de bioscoop. Maar New Yorkers vinden het ook belangrijk om regelmatig een goed concert te bezoeken. Reden genoeg voor grote sterren en artiesten om in de stad New York goed uit te pakken. De kans is groot dat er tijdens je verblijf minimaal één grote wereldster optreed. Het hele jaar door zijn er concerten in New York. Uiteraard zijn de concerten van bekende artiesten, maar ook minder bekende artiesten treden op in de Big Apple.

Online kaartjes kopen voor concerten New York

Als je een datum hebt geprikt voor je verblijf in New York dan is het tijd om kaartjes te kopen. Het is belangrijk om dit ver van te voren te doen vooral als het om grote sterren gaat. Vaak zijn deze concerten al binnen een paar uur uitverkocht als ze New York aandoen. De wat minder bekende sterren zijn vaak niet direct uitverkocht, maar online boeken kan slim zijn om teleurstellingen te voorkomen. Bijna alle concerten van bekende artiesten zijn namelijk van te voren uitverkocht. Online kan je met een Creditcard heel eenvoudig kaartjes kopen. Het is wel belangrijk om dit bij een officieel verkoopstation te doen. Je voorkomt zo problemen van kaartjes die eventueel niet geldig zijn vanwege de illegale handel van kaartjes. Legale kaartjes kan je vaak via de website van het concertgebouw regelen of via de concertagenda van je favoriete artiest. Deze staat vaak gelinkt aan verkooppunten en het concertgebouw zelf.

Madison Square Gardenmadison square garden

De artiesten die het echt gemaakt hebben treden vaak op in Madison Square Garden. De evenementenlocatie is bovenop een treinstation gebouwd waardoor het bereik perfect is. Buiten de ligging worden hier 365 evenementen per jaar gehouden. Van grote sportwedstrijden tot grote artiesten die hier hun optreden organiseren. Concerten dien je dan ook vaak ver van te voren te reserveren als ze hier georganiseerd worden. Overigens dien je er wel rekening mee te houden dat de kaartjes vaak niet goedkoop zijn. Maar hier krijg je dan wel een unieke New York ervaring voor terug.

B.B. King Blues Club

De plek voor de echte blues liefhebber is natuurlijk de B.B. King Blues Club. Je kan hier overigens iedere dag heerlijk dineren aan 42nd street, Times Square. Daarnaast zijn er iedere week Blues stijl optredens van grote helden uit de Blues wereld. Je kan vaak niet zomaar aanschuiven en van te voren online kaartjes kopen kan slim zijn. Als je hier gaat dineren dan kan je uiteraard niet zomaar een concert binnen wandelen. Uiteraard wordt je wel nog steeds vermaakt met lokale New Yorkers die goed genoeg zijn om hier te mogen optreden. Het is vaak het jonge talent uit de Blues wereld die heerlijk aan het jamen is terwijl je zelf een steak besteld van de American Grill. Mocht je dus niet op tijd zijn met tickets dan is het wel een aanrader om hier gewoon een keer te dineren.

Bekijk agenda Madison Square Garden