Chicago op Broadway

chicagoChicago op Broadway is een populaire musical die al enige tijd meedraait. Het gaat over twee Amerikaanse showgirls uit Chicago die een moord hebben gepleegd. Ze belanden hierdoor in de gevangenis waar geen rechtvaardigheid is. Chicago op Broadway neemt je mee naar de vrouwen gevangenis waar iedereen afzonderlijk strijdt om te blijven leven. De twee vrouwen waren vroeger vriendinnen, maar staan nu lijnrecht tegenover elkaar. Als ze elkaar erbij luizen dan kunnen ze vrij komen ten kosten van de ander. De twee vrouwen belanden in een strijdt om de vrijheid samen met hun beruchte advocaat Billy Flynn.

In het gevecht om hun vrijheid uit de gevangenis in Chicago deinzen de vrouwen werkelijk nergens voor terug. Je volgt ze tijdens hun verhaal in de Chicago musical op Broadway. De musical draait al een enige tijd mee. In november 1996 ging de musical namelijk al in première op Broadway. Een leuk detail is dat in 2004 Pia Dowers de rol van Velma Kelly op zich nam in Broadway. Ze was hiermee de eerste Nederlandse vrouw in een Broadway musical. Later mocht ze dezelfde rol ook nog eens in West End spelen.

Ambassador Theatre

Vanaf het begin van Chicago op Broadway speelt de musical zich al af in het Ambassador Theatre. Je vindt het theater op 49th West street in New York. Het theater ging open in 1921 en was in eerste instantie niet bedoeld als musical theater. Het theater werd namelijk gebruikt om films en tv-series op te nemen. In 1956 werd het theater verkocht en werd het omgebouwd tot een theater met 1124 zitplaatsen. Er zijn in het theater speciale rolstoelplaatsen en op warme dagen kan gelukkig de airco aan. Het theater is verdeeld in drie categorieën. Je hebt de rear Mezzanine, front Mezzanine en de Orchestra. De Mezzanine is eigenlijk een chique benaming voor het balkon. Dit zijn de goedkoopste plaatsen, maar we raden wel om minimaal te kiezen voor de front Mezzanine om nog iets van het podium te kunnen zien. De beste plaatsen zijn natuurlijk de duurste plaatsen en vind je in de Orchestra. Je zit dan in de zaal en als je genoeg budget hebt dan kan je voor het podium plaatsnemen. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf $ 69,50 tot $ 138.

Online kaarten kopen voor Chicago op Broadway

Het is verstandig om vooraf al je kaartjes te kopen voor Chicago op Broadway. De show behoord tot de populairste musicals op Broadway en is dus altijd snel uitverkocht. Koop tijdig je kaartje als je verzekerd wil zijn van de beste zitplaatsen. Vooral als je nog ergens vooraan wil zitten is het online kopen van kaarten belangrijk. Probeer overigens wel om je kaarten via de officiële verkoopkanalen te kopen. Je hebt dan de grootste kans dat je ook echt binnenkomt met je kaartje voor Chicago. Laat je dus niet verleiden door hele goedkope prijzen want de kans is groot dat je gewoon niet binnenkomt. Koop je kaarten altijd legaal en wees er op tijd bij als je naar Chicago op Broadway wil gaan.