Central park

central parkHet bekendste park van New York is Central Park. Als een film in New York wordt opgenomen dan is de kans groot dat er een wandeling door dit bekende park in is opgenomen. Het magische van Central Park is vooral dat het een oase is van rust en dat in een megapool met miljoenen mensen als New York.

Normaal hoor je altijd en overal lawaai van auto’s en sirenes van politieagenten, maar dit is heel anders in Central Park waar je echt even tot rust kan komen. Het park is vrij groot dus als je het echt wil ontdekken dan is het slim om een fiets te huren.

Romantisch met een koets door Central Park

Een onvergetelijke romantische ervaring is door met een koets door Central park te rijden. Het is aan te raden om wel van te voren te reserveren. De koetsen zijn regelmatig verhuurd of vragen woekerprijzen, waardoor je de hoofdprijs betaalt. Een ritje met de koets duurt een uur waarbij je de mooiste plekjes in het park kan zien. Vaak weet een koetsier veel van de bezienswaardigheden en mooie plekjes in het park. Met een beetje geluk geeft hij je een rondleiding waarbij hij je veel kan vertellen over het park. Vanaf ongeveer € 25 per persoon kan je al een tochtje maken. Er passen maximaal vier mensen in de koets.

Ontspannen als een echte New Yorker

Vandaag de dag wordt Central park vooral gebruikt ter ontspanning. Een echte New Yorker zie je hier dan ook regelmatig deelnemen aan een Yoga les in het park of een ritje maken met een sledehond. Je kan het zo gek niet bedenken of de New Yorkers beoefenen het in het park ter ontspanning. Het is een plek waar ze samenkomen en waar jij als toerist uiteraard de locals kan ontmoeten. Ga gerust ergens zitten en kijk eens hoe de New Yorkers zelf ontspannen in hun stadspark.

Belvedere Castlebelvedere castle

In Central Park zijn diverse bezienswaardigheden te vinden waaronder Belvedere castle bovenop het een na hoogste punt van New York. Het kasteel werd in 1869 gebouwd als onderdeel van de bouw van Central Park. Er is geen specifieke stijl gebruikt voor de bouw van het kasteel waardoor er Gotische en Romaanse elementen zijn terug te vinden. Het kasteel is niet alleen een bezienswaardigheid, maar is uiteraard ook in films en series gebruikt. Het bekendste is misschien wel Sesamstraat doordat Graaf Tel hier woont. In de Smurfen film had Gargamel hier zijn laboratorium gebouwd.

Film tour maken door Central Park

Central Park wordt regelmatig gebruikt om films en tv-series in op te nemen. De grootste klassiekers zijn hier dan ook opgenomen. Met een speciale film tour kom je langs meer dan 40 film sets midden in het park. Met behulp van een gids herken je zelf de bekende films en tv-series die hier zijn opgenomen. Een aanrader voor alle liefhebbers van films en tv-series die in New York zijn opgenomen.