Bus in New York

busEen eenvoudige manier om jezelf te verplaatsen in New York is de bus. Het is waarschijnlijk de voordeligste methode om te reizen door de stad. Het enige nadeel is dat je soms te maken krijgt met het drukke verkeer in New York. Dit geeft als resultaat dat je amper vooruit lijkt te komen en het lang duurt voor je op de plaats van bestemming bent. Dit is de reden dat veel mensen voor het duurdere alternatief de metro kiezen.

Als je alle tijd hebt en geen haast dan is de bus New York een leuke uitkomst. Het is tevens een methode waarbij je nog dichter bij de plaats van bestemming komt en je meer van de stad zelf meekrijgt door de plekken waar je doorheen rijdt.

Onbeperkt gebruik maken van de bus

Je kan een enkeltje kopen voor $ 2,50 of een MetroCard kopen. Deze kaart is niet alleen geldig in de metro, maar ook in de bus. Je kan het openbaar vervoer in de stad zo een beetje afwisselen. Zo kan je af en toe de bus pakken of toch weer de metro. Het voordeel van de bus is dat deze overal stopt en dit maakt de bus soms aantrekkelijker dan de metro. Een MetroCard is dan slim omdat je per bezienswaardigheid kan beslissen welk vervoersmiddel je pakt. Je kan natuurlijk ook een stukje met de metro gaan om vervolgens de bus New York te pakken. Zeven dagen onbeperkt reizen met de bus New York en de Metro kost $ 30. Dit heb je dus snel terugverdient als je bedenkt dat een enkel retourtje met de bus al $ 2,50 kost.

Waar kan je de unlimited Metrocard kopen?metrocard

Je kan deze kaart kopen om onbeperkt te reizen met de bus kopen bij een machine in de metro of bij een subway station. Eventueel is het ook mogelijk om de kaart te kopen in de bus zelf in plaats van een gewoon toegangskaartje. De kaart gaat per 7 dagen of 30 dagen afhankelijk van hoe lang je eigenlijk in New York verblijft. Je zal merken dat je regelmatig even de metro of bus pakt in New York, waardoor een unlimited metro card al snel voordeliger is.

Waar stoppen de bussen?

Overdag stoppen de bussen bij de aangegeven haltes langs de speciale routes. Nu kan het zomaar zijn dat de bushalte een paar honderd meter van je hotel afligt terwijl je hotel wel langs de route ligt. Reis je tussen 22.00 en 5.00 met de bus? Dan is het een heel stuk rustiger, waardoor je een chauffeur kan vragen om voor je hotel te stoppen. Dit is een stukje service vanuit de buschauffeur waar je niet extra voor hoeft te betalen. Maar net zoals de rest in Amerika stelt de chauffeur het wel op prijs als je in ruil voor deze service een fooi betaalt. In de avond kan het dus weleens een veilige methode zijn om met de bus te reizen in plaats van de metro doordat je voor de deur van je bestemming wordt afgezet.