Bryant Park

Bryant ParkMidden in Manhattan vind je aan de sixth avenue Bryant Park. Het park is gelegen aan de drukke straten van New York, maar door het ontwerp merk je hier helemaal niets van. Heel even kan je genieten van e natuur en de rust. Het ontwerp heeft dan ook wel iets weg van de Parijse parken. Je kan namelijk o.a. een stoel pakken en genieten van het zonnetje als het weer dit toelaat.

Rondom het park staan een aantal prachtige wolkenkrabbers die je vanaf je stoeltje kan bewonderen terwijl je geniet van de zon. Rond lunchtijd zie je weel werknemers rondom het park hun lunch hier opeten. Een handige reizigers tip is dat er gratis Wifi is voor iedere bezoeker aan Bryant Park.

Schaatsen in New York

bryantparkskatingTijdens de wintermaanden gaan toeristen, maar ook New Yorkers maar wat graag schaatsen. Iedereen kent de schaatsbaan bij Rockefeller center wel, maar Bryant Park is vaak wat minder bekend. De ijsbaan hier is een stuk groter en een geliefde plek voor de locals. De schaatsbaan zelf is gratis toegankelijk, maar je hebt waarschijnlijk geen schaatsen meegenomen naar New York. Gelukkig kan je deze gewoon langs de schaatsbaan huren.

Zomer filmfestival in Bryant Park

bryant park  filmBryant Park staat onder de locals bekend als de plek om gratis films op groot scherm te kijken. Van juni tot en met augustus kan je hier iedere maandagavond terecht voor een film op groot scherm. Vaak zijn het klassiekers en beginnen de films rond 21.00. Toch is het slim om al rond 17.00 een plekje te zoeken als je dit niet wil missen. De meeste New Yorkers nemen een kleedje mee en wat snacks om zo lekker in de buitenlucht te gaan eten. Het is een leuke plek om tevens in aanraking te komen met de locals en een gesprekje te voeren met de echte New Yorkers. Ze zijn altijd wel te porren voor een leuk gesprek.

Gratis dansles in Bryant Park

Vind je het leuk om te dansen? Kom dan op zaterdagochtend naar Bryant Park waar je tussen 10.00 en 11.00 een gratis dansles kan krijgen van de Limón Dance Company. In New York is het een grote dansgemeenschap die bekend staat om de moderne dans. De dansers komen regelmatig terecht in grote Broadway musicals. Als dansliefhebber is dit dus geen kans om te missen tijdens je bezoek aan Bryant Park.

Kerst shoppen in Bryant Park

Vanaf eind oktober tot begin januari is Bryant Park helemaal aangepast in kerst sfeer. Je kan er niet alleen schaatsen, maar ook de dagelijkse kerstmarkt bezoeken. Bekijk de prachtige kersthuisjes en doe hier je kerst inkopen. Het leven in New York is niet goedkoop en New Yorkers halen hier dan ook hun meest unieke kerstcadeaus. Je kan het uiteraard zelf ook proberen mocht je in deze periode in New York zijn. Er heerst hier echt een magische sfeer en heel even denk je dat je kerst aan het vieren bent in New York. Trek hier gerust een paar uurtjes voor uit om echt te genieten van de sfeer van kerst in New York.