Brooklyn

brooklynBrooklyn is onder Nederlanders misschien wel de bekendste wijk van New York. Het is namelijk de beroemde wijk die vernoemd is naar de stad Breukelen in ons eigen kikkerlandje. Het blijft grappig om Nederlandse plaatsnamen tegen te komen in zo’n grote wereldstad als New York. Het is tevens de dichtstbevolkte wijk van de stad met 2,6 miljoen inwoners. Ondanks de Nederlandse oorsprong is de wijk heel erg beïnvloed door een smeltkroes van culturen. Het resultaat is een hele relaxte wijk waarbij alles een stuk rustiger overkomt dan de drukke straten van Manhattan. Overigens is de wijk absoluut niet saai en is er ook voor de toerist genoeg te doen.

Brooklyn Bridge

Eén van de redenen om Brooklyn te bezoeken is natuurlijk de Brooklyn Bridge. Het is de beroemdste brug van New York. De hangbrug verbind de wijk met Manhattan en het is dan ook mogelijk om vanuit Manhattan te wandelen naar Brooklym. De brug ging open in 1883 en is in de loop der jaren veranderd in een historisch monument over de East River. Als je vanuit Manhattan naar Brooklyn bent gewandeld dan kan je eventueel iets doorlopen naar de Brooklyn Bridge Park. Vanuit hier kan je werkelijk de mooiste foto’s maken van de skyline van New York of gewoon lekker gaan genieten van het uitzicht. IJs liefhebbers komen in dit gedeelte van de stad ook aan hun trekken. Je vind er namelijk o.a. de Brooklyn Ice Cream Factory. Het is zeker de moeite waard om hier een ijsje te kopen en te gaan genieten van het uitzicht.

Barclays Center

Aan de Atlantic Avenue in Brooklyn vind je het Barclays Center. Basketbal liefhebbers kunnen hier eigenlijk niet omheen. Het is namelijk de thuisbasis van de Brooklyn Nets. Boek van te voren jouw kaartje voor de basketbal wedstrijd en je beleeft absoluut een leuke avond. Mocht je geen kaartje hebben bemachtigd dan is het natuurlijk altijd leuk om even in de Barclays shop te gaan kijken. Je vind hier de officiële merchandise van de Brooklyn Nets.

Coney Island

Een leuke tip als je met de kinderen naar Brooklyn gaat of gewoon zelf is om een dagje naar Coney Island te gaan. Langs het strand van New York vind je hier een pretpark met diverse attracties. Het is leuk om eens wat anders te zien dan gewoon de drukte van de stad. Daarnaast kan je een bezoekje aan de stad combineren met een bezoek aan de NY Aquarium. Overigens kan het tijdens een warme strand dag ook gewoon leuk zijn om een bezoekje te brengen aan het strand van Coney Island. Geniet van het uitzicht op de Oceaan en heel even vergeet je dat je in een druke stad als New York verblijft.

Musea en galerijen

Brooklyn wordt ook steeds meer ontdekt door de kunstenaars van New York. Het zal je echt niet verbazen als je regelmatig exposities tegenkomt van jonge talenten. Neem gerust eens de tijd om de wijk te ontdekken en gewoon eens een museum in te wandelen.