Brooklyn Bridge

brooklyn bridgeDe Brooklyn Bridge is de bekendste brug van New York en verbind de wijk Brooklyn met Manhattan. De bouw van de brug is begonnen in 1869 en was klaar in 1883. Het was de eerste brug die in staal was opgetrokken en ook nog eens de eerste brugverbinding tussen Brooklyn en Manhattan. De ontwerper van de beroemde brug die voorkomt in alle films en tv-series in New York is John August Roebling. Hij stierf helaas nog voor de brug af was door een ongeluk.

Zijn zoon Washington nam het over, maar kreeg net als zijn vader een ongeluk, maar overleefde dit wel. Hij kon de bouw alleen nog volgen vanuit zijn appartement met een verrekijker. Zijn vrouw besloot de bouw over te nemen op basis van de commando’s van haar man. Tijdens de bouw overleden er ook nog 27 bouwvakkers vanwege ongelukken door de complexe constructie. Zijn vrouw liep uiteindelijk bij de opening als eerste over de brug heen.

Wandelen over de Brooklyn Bridge

Vroeger werd de Brooklyn Bridge vooral gebruikt om overheen te wandelen. Treed in de voetsporen van de oude New Yorkers en wandel zelf over het monument van New brooklyn bridge walkingYork. Dankzij het verhoogde voetpad heb je geen last van het drukke verkeer op de weg. Vanaf het voetpad krijg je een prachtig uitzicht over New York. Het is zeker een aanrader om over de brug te wandelen voor het maken van foto’s. Aan het einde van de brug kom je uit in Brooklyn. Een leuke wijk vooral voor de Nederlanders omdat de Nederlandse invloeden hier nog goed zichtbaar zijn. Qua uitzicht is het overigens leuker om in Brooklyn te beginnen de ingang begint hier in Washington Street.

Brooklyn Ice Cream Factory

Iedereen die van Manhattan over de Brooklyn Bridge heen wandelt brengt een bezoekje aan de Brooklyn Ice Cream Factory. Na een wandeling over de brug is het natuurlijk wel een ijsje waard. Volgens de inwoners van de wijk vind je hier het lekkerste ijs van de stad. Naast het eten van een ijsje heb je hier gewoon het mooiste uitzicht op de Brooklyn Bridge wat natuurlijk weer handig is voor een fotomoment. Probeer ook een keer in de avond een wandeling over de brug te maken. Je zal zien dat het beeld ineens heel anders is met alle lichtjes van de skyline van Manhattan.

Brooklyn Bridge Park

Als je even genoeg hebt van alle drukte dan kan je na afloop van je wandeling een bezoekje brengen aan Brooklyn Bridge Park. Volgens sommige New Yorkers is dit één van de mooiste plekjes van de stad. Als het warm weer is dan kan je er zelfs zwemmen in een zwembad. Uiteraard kan je er even heerlijk zonnen en genieten van het groen om je heen. Je bereikt het park als je een klein stukje over Washington Street heenloopt. Vanuit het park heb je opnieuw een prachtig uitzicht op Manhattan wat absoluut een fotomoment waard is.