Bronx

bronxDe wijk de Bronx is twee keer zo groot als Manhattan, maar heeft wel een stuk minder inwoners. Je vind de wijk ten noorden van Manhattan waar de wijk wordt gescheiden door de Hudson river. Ondanks dat de naam niet heel Nederlands klinkt is de naam het zeker weten wel. De wijk werd namelijk vernoemd naar een Nederlander die oorspronkelijk in Zweden geboren werd. Zijn naam was Jonas Bronck en de Engelse benaming van de wijk werd daardoor al snel Bronx. Hij verbond zijn naam aan de wijk door het stuk land te kopen van de Indianen en zo zijn eigen vesting te bouwen in de Bronx.

Criminaliteit in de Bronx

In de jaren 70 werd het iedereen afgeraden om naar de Bronx te gaan. De cijfers van werkeloosheid waren hier hoog en hierdoor kreeg de wijk veel last van criminaliteit. Daarnaast leefde er veel drugs criminelen waardoor de stad onder een ware plaag kwam te liggen. In de jaren 80 besloot de politie om schoon schip te maken en effectief op te treden in de wijk. Al snel ging het een stuk beter met de wijk en begonnen bedrijven zich weer te vestigen in de wijk. Grote gebouwen werden gebouwd en hierdoor kwam er meer werkgelegenheid en minder criminaliteit. Doordat de wijk echt opkomend is de laatste jaren kan je hier als toerist zonder problemen naartoe. Je hoeft jezelf dus echt niet onveilig te voelen met een bezoekje aan de Bronx.

The Botanical Gardens

Eén van de aanraders om te zien in de Bronx zijn de Botanical Gardens. Je vind ze vlakbij Arthur Ave. Een straat die prima vanuit Manhattan te bereiken is met de metro of trein. Zelfs tijdens de wintermaanden zijn deze tuinen een publiekstrekker in de stad New York. Buiten deze tuinen is het ook nog mogelijk om een bezoekje te brengen aan de Bronx Zoo als je kennis wil maken met nog meer natuurschoon midden in een wereldstad als New York. Ontdek het zelf tijdens een bezoekje aan één van de wijken van New York.