Battery Park

battery parkBattery Park is één van de vele stadsparken in New York alleen is er iets bijzonders met dit park. Immigranten die verhuisde naar de nieuwe wereld kwamen vaak met de boot uit Europa in New York aan. De boot legde aan bij Battery Park waar de immigranten zich konden melden om legaal te gaan wonen in Amerika. Het eerste wat ze van het beloofde land zagen was dus dit stadspark.

Vanaf het park heb je een prachtig uitzicht over het water waar je bijvoorbeeld het Vrijheidsbeeld kan zien liggen. Vanaf hier kan je dan ook de Ferry nemen naar het Vrijheidsbeeld of Ellis Island. Ondanks dat we allemaal Centeral Park van naam kennen is Battery Park wat minder bekend terwijl dit het grootste stadspark van de stad is.

De naam Battery Park

Een grappig feitje is dat de naam van het park is ontstaan door de Nederlandse kolonisten. Het park werd in deze tijd nog niet voor recreatie doeleinden gebruikt. De kolonisten gebruikten dit punt om eventueel een aanval van zee af te weren. De Nederlanders hadden dan ook een heel batterij van kanonnen neergezet om eventueel geschut af te weren. Dit is de reden dat het park de naam Battery Park gekregen heeft. De Nederlandse invloeden zijn er nog steeds met o.a. prachtige bloemperken.

Festivals

Het park heeft het hele jaar door een gezellige sfeer New Yorkers komen hiernaar toe om te genieten van het zonnetje of te picknicken op het gras. Tijdens de zomermaanden worden er diverse festivals in de stad georganiseerd. Eén van de bekendste festivals in Battery Park is het Swedish Mid Summer Festival.

Castle Clinton

castle clintonEén van de bezienswaardigheden in het park is Castle Clinton. In de historie van 200 jaar New York heeft dit kasteel altijd een belangrijke rol gespeeld. Het kasteel was in 1812 gebouwd tegen de oorlog in Amerika. In 1855 werd Castle Clinton officieel gebruikt om immigranten te registreren zodra ze aankwamen via de zee. Ruim 8,5 miljoen immigranten zijn via Castle Clinton binnengekomen. Het kasteel is nu een officieel monument van New York. Het is mogelijk om zelf de reis van de immigranten te maken en Castle Clinton te bezoeken. Naast een bezoekje aan het kasteel is het ook mogelijk om hier kaartjes te kopen voor een tripje naar het Vrijheidsbeeld.

Battery Urban Farm

In New York krijgen de inwoners natuurlijk weinig mee over het verbouwen van eten. Onder dit motto is het project Battery Urban Farm opgericht. Op deze boerderij worden biologische groenten verbouwd en scholen kunnen hier een bezoekje brengen. Het is leuk om hier als toerist een bezoekje te brengen of van een afstandje erna te kijken. De gewassen worden namelijk verbouwd in de vorm van een kalkoen wat natuurlijk een grappig uitzicht geeft. Scholieren helpen o.a. om de Urban Farm te verbouwen en groentes te oogsten. Ze krijgen zo inzicht in het boerenleven en ze leren waar de groentes en gerechten op hun bord precies vandaan komt. Een mooi initiatief dat in 2010 gestart is en inmiddels uitgegroeid is tot een enorm succes.